Archief HOME pagina
Senioren Wervershoof Onderdijk Zwaagdijk-Oost

Senioren sport middag Hoogkarspel
De gezamenlijke seniorenbonden van Venhuizen, Westwoud, Oosterblokker en Hoogkarspel organiseren op 16 september 2023 een beweeg- en ontmoetingsmiddag in de sporthal aan de Sluisweg in Hoogkarspel. De instuif speciaal voor senioren begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Na afloop kunt u eventueel gezellig nazitten in het sportcafé. Ter info gaat de flyer.

Zwaagdijk- Oost Fietsen met Hans en Nellie
Op vrijdag 15 september 2023 organiseren Hans en ik een fietstocht door ons mooie West-Friesland. We beginnen om kwart voor tien bij De Ark met koffie en gebak. Dan gaan we via Oostwoud naar Twisk naar Lambertschaag. Daar nemen we het Pannepad en het Blote Bienepad. Dan steken we bij Aartswoud de weg over en nemen daar de Weelkade en de Koningspade. We komen dan in Hoogwoud waar we gaan lunchen. Via Opmeer naar Wognum waar we nog even opsteken voor een sorbet of zo. Deze keer moet u zich wel opgeven zodat we weten voor hoeveel mensen we moeten reserveren voor de lunch. Iedereen mag weer mee fietsen, u hoeft geen lid te zijn van de KBO. Opgave bij Nellie Korver, telefoon: 0621653698.

Gemeenschapsveilingkoopjes verzilverd
De KBO afdeling Wervershoof heeft donderdag 14 september 2023 de kopers hopelijk waar voor hun geld gegeven. Eerst een lekker middagje Bingo spelen, waarbij ze natuurlijk vrij gehouden werden en genoten van de lekkere hapjes (uiteraard deelden alle andere spelers mee in de feestvreugde) en daarna een gezellige nazit bij de voorzitter Diana Verdonschot. Het weer zat mee, dus we konden in de tuin verder gaan met een glaasje en soep met stokbrood. Zoals iemand zei: “Het lijkt wel kermis”. Alle gulle kopers nog hartelijk bedankt en wie weet bent u volgend jaar van de partij bij de Gemeenschapsveiling 2024!

Medemblik oorlogsmuseum
Bezoek met Nellie en Carien van 8 september 2023 samen met de Zonnebloem en aansluitend lunch. Web Foto FOTO Klik op foto voor groot! We krijgen uitleg over de bevoorrading en hoe de pontonbruggen werden aangelegd. Met dank aan Adri Roemer voor extra foto's.

Wervershoof de Schoof
Elke donderdag in de Schoof. Inloop om 13.00 uur, start om 13.30 uur. Donderdag 7 september 2023 gaan we verder met de 2e periode competitieklaverjassen. Donderdag 14 september 2023 spelen we Bingo, met leuke/lekkere prijsjes. We heten de kopers van de gemeenschapsveiling van harte welkom. Tot ziens!

Onderdijk senioren gym
Dinsdag 5 september 2023 start de ouderengym (stoelgym) weer om 11.00 uur in het dorpshuis van Onderdijk.

Fietsen met Toos
5 september 2023: Ondanks dat er een aantal van onze groep met Zwaagdijk meefietste of door andere oorzaken verhinderd waren, vertrokken we toch met 9 personen om een hele mooie, door Toos samengestelde route te fietsen. Langs vele straatjes in Andijk om in Enkhuizen bij het hertenkamp op het terras de inwendige mens te versterken. Daarna door de stad richting wat rustiger wegen om voldaan weer veilig op onze vertrouwde plek afscheid te nemen en natuurlijk Toos te complimenteren. Alle lof! Foto's Klik voor GROOT De volgende fietstocht is 29 september 2023. Start om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof.

Wervershoof fietsclub
Op vrijdag 1 september 2023 om 13:30 u. start bij de kerk van Wervershoof.

Fietstocht Wervershoof/Onderdijk
Op vrijdag 18 augustus 2023 stapten dertien liefhebbers op hun stalen ros. De rit ging via Hem en Venhuizen naar het terras van de Buren in Broekerhaven. Na de opsteek ging de tocht huiswaarts en kwam iedereen weer heelhuids bij de kerk van Wervershoof aan en konden de fietsen ‘op stal’. Bep bedankt, het was een mooie tocht, een heerlijke middag en een gezellige groep! FOTO De volgende tocht is op vrijdag 25 augustus. Start om 13.30 uur vanaf de kerk van Wervershoof. Tot ziens!

Zomeractiviteiten Zwaagdijk- Oost
Donderdag 17 augustus 2023 was het weer een gezellige middag, die Zomeractiviteit in het dorpshuis van Zwaagdijk-Oost. Anneke en Klaas Koomen hadden een quiz geregeld. Ze vormden zes tafels van drie personen en lieten mappen met allerlei leuke quizvragen rondgaan. Zo was er een map met karikaturen, mappen met cryptische omschrijvingen en een map met ‘voelzakjes’. We voelden wel iets van rubber en het bleek een ballonnetje te zijn! Tussendoor verzorgde Els de inwendige mens met koffie, thee en later een drankje. Uiteindelijk werden de punten opgeteld en werd de winnende tafel bekend gemaakt. Ze kregen een doos lekkere bonbons. Na afloop bedankte Nicolette Anneke en Klaas en natuurlijk ook Els voor de geslaagde middag. Het was reuze gezellig!

Muziek in de Schoof
10 augustus 2023 hadden Vok en Sjaak een ‘koor’ van 40 mensen in de Schoof, waarvan de meeste sopranen en enkele bassen. Er kon gekozen worden uit een groot aantal liedjes, waarvan de tekst op het scherm werd geprojecteerd. De jarige job koos voor “Ritme van de regen”, maar buiten was het gelukkig droog en zelfs zonnig. Zingen maakt dorstig, dus ging de koffie en het drankje er prima in. De zoutjes op tafel vonden ook gretig aftrek, net als de blokjes kaas en plakjes worst. Om 17.00 uur maakte Nicolette een einde aan deze gezellige middag. Ze bedankte de mannen van de muziek, Vok en Sjaak en natuurlijk ook de vrijwilligers van de Schoof, Nel, Anneke en Petra. Met elkaar hadden we weer een grandioze middag. Zoals één van de sopranen zei: “voor herhaling vatbaar”. Klik voor volledig scherm FOTO'S

Wervershoof fietsclub
Op vrijdag 4 augustus 2023 vertrokken we om 13.30 uur vanaf de kerk van Wervershoof. Ondanks de niet zo grote opkomst van 6 personen hebben we toch weer een heerlijke fietsmiddag gehad. Er werd opgestoken bij theetuin De Haan in Twisk, FOTO bij de meesten wel bekend. De weergoden waren ons redelijk goed gezind. Een paar buitjes, maar dat mocht de pret niet drukken. Over twee weken, vrijdag 18 augustus 2023, starten we weer voor een nieuwe fietsmiddag om 13.30 uur onder de kerk van Wervershoof.

Zomeractiviteiten Zwaagdijk- Oost
Donderdag 17 augustus 2023: Zwaagdijk-Oost. Gezellige Quizmiddag in dorpshuis “Over de Leek”, Zwaagdijk 204a in Zwaagdijk-Oost. Test je kennis van de regio, samen komen we een heel eind. Aanvang: 14.00 uur. Bijdrage: € 8,00 (2x koffie en 1 drankje inbegrepen).

Zomeractiviteiten Onderdijk Schuitentocht AFGELAST!
Donderdag 24 augustus 2023: instappen bij boteninlaat Dirk Bijvoetweg, Onderdijk om 13.30 u. Bijdrage: € 8,00 (2x koffie en 1 drankje inbegrepen).

Senioren/55+ers uit alle kernen van de gemeente Medemblik zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met de Zomeractiviteiten in de maanden juli en augustus. Meedoen? Opgeven bij Peter Steltenpool, 0228-583125, Els Koomen, 0228-583149 of Atie Dudink, 0228-752405.

Zwaagdijk excursie met lunch
Vrijdag 8 september 2023 bezoeken we samen met de Zonnebloem het oorlogsmuseum in Medemblik. Vorig jaar met de zomeractiviteiten in Onderdijk werd dit museum ook bezocht. Foto's Geen gruwelijkheden van de oorlog maar wel ontmoeten, ontspannen en genieten! Er worden twee rondleidingen gegeven. Graag bij opgave vermelden bezit museumjaarkaart. Melden voor 2 september bij Atie Dudink 0228 75 24 05. Eigen bijdrage met koffie en lunch € 15,- Groeten van de organisatie Carien & Nellie.

Noord Hollandse Orgeltochten
Zaterdag 5 aug. 2023 met organist Christine Kamp. Zaterdag 12 aug. 2023 met organist Willem Poot.

In samenwerking met Noord Hollandse Orgeltochten organiseert KBO Noord Holland een aantal bijzondere uitstapjes in kerken van Noord Holland. En tegen een aantrekkelijke prijs!

Zomeractiviteiten Wervershoof
Donderdag 10 augustus 2023 om 14:00 u. in de Schoof gezellige, muzikale middag m.m.v. Vok Berkhout en Sjaak Steltenpool. Bijdrage: € 8,00 (2x koffie en 1 drankje inbegrepen).

Fietsgroep Wervershoof/Onderdijk
Fietsgroep Wervershoof/Onderdijk: 21 juli 2023 werd Buienradar geraadpleegd. De bui zou na 13.30 uur over zijn, dus startten we ietsje later. Anneke en Cor hadden de tocht heel goed voorbereid, een mooie route en niet onbelangrijk, een hele fijne theetuin: ’t Vosje / de Vliegenzwam op de Oostwouder Dorpsstraat 24 in Oostwoud. Er stond niemand op om de volgende tocht te doen, maar dat komt wel goed. Vrijdag 4 augustus 2023 vertrekken we om 13.30 uur vanaf de kerk in Wervershoof.

Onderdijk: Filmmiddag & maaltijd
20 juli 2023: filmmiddag. Bij het binnenkomen van het dorpshuis in Onderdijk rook het al heel lekker, Ron had voor verse appelflappen gezorgd bij de koffie. Daarna werd de film gestart. Niet de musical werd vertoond, maar de ontroerende Nederlandse film uit 2022: “Zee van tijd” , gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Vader en zoon Scholten van Aschat spelen de hoofdrol in dit familiedrama. Na de film ging een drankje er wel in. Daarna verwende Ron ons met verse groentesoep, gevolgd door een heerlijke schnitzel met salade en patatjes. Er kwam ook nog een toetje toe, een lekker ijsje met slagroom. Voldaan en tevreden gingen we rond 19.30 uur op huis aan. Ron en Els, bedankt voor de grandioze middag!

Wervershoof Swingo
Donderdag 13 juli 2023. Normaal gesproken is het tijdens de Bingo altijd muisstil, anders hoor je de cijfers niet goed. Afgelopen donderdag was er echter flink geluid in de Schoof: de muzieknummers van de Swingo werden lang en luid afgespeeld, dus de 38 spelers hadden de tijd om het swingoblaadje na te kijken, af te kijken bij de buren en gezellig te kletsen! De gezelligheid werd nog vergroot met lekkere hapjes en een rondje bitterballen, geschonken door de Schoof. Iedereen ging naar huis met twee prijsjes. Rosa Swart, hartelijk dank voor de organisatie en uitvoering van de Swingo. Het was top! Dineke en Sanne bedankt voor de goede verzorging!

Onderdijk: Filmmiddag & maaltijd
Donderdag 20 juli 2023 om 14:00 u. in het dorpshuis van Onderdijk, met een gezamenlijke warme maaltijd. Vertoond wordt de musical: ‘Seven Brides For Seven Brothers’. Bijdrage: € 18,00 (Maaltijd, 2x koffie en 1 drankje inbegrepen).

Fietsgroep Wervershoof/Onderdijk
Vrijdag 21 juli 2023. Wie mee wil, we verzamelen bij de kerk. Vertrek om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom! Tot dan!

Zomeractiviteiten Zwaagdijk- Oost Schuitentocht
AFGELAST i.v.m. zware regenval! Donderdag 27 juli 2023: Zwaagdijk- Oost. Schuitentocht met natuurlijk een gezellige opsteek. Instappen t.o. de molen op het Zijdwerk. Aanvang: 14.00 uur. Bijdrage: € 8,00.

Fietsgroep Wervershoof/Onderdijk
Vrijdag 7 juli 2023 hadden Dora en Martha de fietstocht gepland. Het was prachtig weer, maar liefst 16 fietsliefhebbers meldden zich om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof. Besloten werd om in twee groepen te fietsen. Ze hadden een route uitgestippeld door hun mooie geboortedorp Andijk. Over vele paadjes en wegen en over de dijk ging de tocht naar de Theetuin De Libel, Dijkweg 172 in Andijk. We zaten heel gezellig aan met lekker gebak en tosti’s. Alles ging heel gemoedelijk en we wachtten goed op elkaar. Dora en Martha vonden het toch wel spannend met 16 mensen op pad, maar alles is goed verlopen. Dames, bedankt voor deze gezellige middag! De volgende fietstocht is 21 juli 2023. Dan heeft weer iemand anders een tocht uitgestippeld. Klik voor volledig scherm: foto's Tot dan!

Excursie Eendenkooi Zwaagdijk- Oost
Wat was het een belevenis! Donderdagmiddag 29 juni 2023 stonden ruim 30 mensen klaar voor een rondleiding met uitleg over de Eendenkooi van Zwaagdijk- Oost. Bert Kanis, zoon van de laatste kooiker, vertelde veel wetenswaardigheden over de kooi, daterend van begin 1600! Hij werd aangevuld door Johan, de huidige beheerder. Hij verzorgt en onderhoudt de kooi voor de huidige eigenaar: Staatsbosbeheer. Waren voorheen de wilde eenden voor de consumptie, tegenwoordig worden ze geringd en gaan ze niet meer ‘de pijp uit’. Bert en Johan, bedankt voor deze prachtige middag. Het was fantastisch! Na het bezoek ging men richting het dorpshuis van Zwaagdijk- Oost. Els had de koffie al klaar en iedereen genoot later van een warm/koud buffet, verzorgd door restaurant Hof van Bohemien. Organisatie en niet te vergeten Els, bedankt voor de gezellige middag. Klik op de foto voor volledig scherm

Fietsgroepen Senioren WOZ
Vrijdag 23 juni 2023 werd er weer een mooie route gereden, deze keer voorbereid door Monique en Ellen. Onderweg kwamen we de fietsgroep van Zwaagdijk- Oost tegen, die op een bankje aan het pauzeren waren. Gezellig even bijkletsen en weer dóór. De theetuin op Zwaagdijk- West was zo goed bevallen, dat we daar weer neerstreken voor een koppie met wat lekkers. Vrijdag 7 juli is de volgende fietstocht. Verzamelen om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof. Iedereen is welkom om mee te fietsen! Fietsgroep Zwaagdijk- Oost: De volgende fietstocht is 14 juli 2023. AFGELAST! Tot ziens!

Prijs klaverjassen Onderdijk
Op donderdag 22 juni 2023 wilden 24 kaartliefhebbers hun vaardigheid tonen tijdens de Prijsklaverjasmiddag in het dorpshuis van Onderdijk. Ron tapte de koffie en ook het eerste ‘borreltje’ zat bij de prijs inbegrepen. Voor de ‘Gommers’ was de puntentelling even wennen: er werd naar boven afgerond. Na drie potjes moest er opgeteld worden, een taak die je wel aan Els kan over laten. Voor iedereen stond er een prijs klaar, uiteraard pakken D.E.-koffie, flessen wijn, chocolade en zakken soep. Organisatie en Ron, bedankt voor de gezellige middag.

Fietsgroep Zwaagdijk- Oost o.l.v. Nellie
Vrijdag 23 juni 2023 wordt er weer een route gereden. Fietstocht KBO, krachtig, betrokken, ondernemend. Vrijdag 2 juni 2023 zijn we met een groepje mensen naar Oranje Buiten gefietst, via Schellinkhout. De terugweg ging door Hoorn naar huis. De volgende rit is op vrijdag 23 juni 2023. We vertrekken om 13.30 uur vanaf de Liederik 1 bij de firma Schouten. Via het Egboetswater naar Midwoud, Nibbixwoud en Zwaag. Opsteken bij Stam, en via Nibbixwoud, Hauwert weer naar huis. Een mooie tocht van 38 km. Dus iedereen die mee wil fietsen is van harte welkom. Nellie.

Zomeractiviteiten 2023
Donderdagmiddag 15 juni 2023 kwamen 25 enthousiaste mensen naar de boteninlaat op de Westrand. Met een stralend zonnetje verkenden we eerst via de slootjes een stukje nieuw Onderdijk, de Schuitvaarder en gingen daarna via de Grote en de Kleine Vliet naar Medemblik. Ook hier gingen we door slootjes achterlangs de huizen met meestal prachtige tuinen. Rond 17.00 uur meerden we aan achter hotel-restaurant De Vooroever, waar we werden verwend met een heerlijk drie-gangendiner. Om 20.00 uur kwamen we voldaan en rozig van het zonnetje weer bij de opstapplaats. Organisatie en schippers Smak en Bakker, bedankt voor de gezellige middag. Het was super!

Fietsgroep Wervershoof/Onderdijk
Vrijdag 23 juni 2023 wordt er weer een route gereden. Verzamelen om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof.

2023 KBO senioren WOZ weer veilig thuis

Vrijdagavond 9 juni 2023, twee uur eerder dan gepland, kwamen 52 vakantiegangers aan op het kerkplein, sommigen prettig verkleurd. Er zijn wat verloren voorwerpen uit de bus gehaald, mist u iets bel Marja. Wat was het gezellig, die hele grote Westfriese familie van 52 vakantiegangers. Oude vriendschappen werden vernieuwd, nieuwe vriendschappen ontstaan. Het was klasse!
I.v.m. privacy, stuur een e-mail voor het fotoalbum:
Wat kiekjes Marja's reisverslag

Fietsgroep Wervershoof Onderdijk m.m.v. Bep
Vrijdag 9 juni 2023 had Bep een fietstocht via een knooppuntenroute geregeld. Onderweg werd opgestoken bij een nog onbekende theetuin op Zwaagdijk 319, website
Negen fietsers genoten van appeltaart en tosti. Foto Vrijdag 23 juni wordt er weer een andere route gereden, verzamelen om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof.

Competitie klaverjassen Wervershoof
Met het meedoen van Klaas hadden we toch weer 6 tafels waaraan om de punten gestreden kon worden. Er waren niet echt grote verschillen tussen de spelers, maar ja, er moest toch iemand de hoogste score halen. Uitslag 4e ronde /2e periode Competitieklaverjassen op 25 mei 2023: 1. Peter Steltenpool 5368 pnt. 2. Jan Aker 5203 pnt. 3. Claasje Meijer 5043 pnt.

Zomeractiviteiten 2023
15 juni: Wervershoof. Schuitentocht met lekkere maaltijd bij restaurant “de Vooroever” in Onderdijk. Opstap: boteninlaat sportpark de Westrand, Theo Koomenlaan in Wervershoof. Aanvang: 15.00 uur. Bijdrage: €27,50.
22 juni: Onderdijk. Prijsklaverjassen in het dorpshuis van Onderdijk, Sportlaan 10 in Onderdijk. Aanvang: 13.30 uur. Bijdrage: €8,00.
29 juni: Zwaagdijk- Oost. Bezoek aan de Eendenkooi, Kooipad, Zwaagdijk- Oost met daarna een heerlijke maaltijd in dorpshuis “Over de Leek” Zwaagdijk 204a. Aanvang: 14.00 uur. Bijdrage: €27,50.
13 juli: Wervershoof. Swingo (muzikale Bingo) in de Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof. Aanvang: 14.00 uur. Bijdrage: €8,00.
20 juli: Onderdijk. Filmmiddag met een gezamenlijke maaltijd in het dorpshuis van Onderdijk, Sportlaan 10 in Onderdijk. Aanvang: 14.00 uur. Bijdrage: € 18,00.
27 juli: Zwaagdijk- Oost. Schuitentocht met natuurlijk een gezellige opsteek. Opstap: bij de molen op het Zijdwerk 15 in Wervershoof. Aanvang: 14.00 uur. Bijdrage: €8,00.
10 augustus: Wervershoof. Muzikale middag in de Schoof, Kerkelaantje1 in Wervershoof. Aanvang: 14.00 uur. Bijdrage: €8,00.
17 augustus: Zwaagdijk- Oost. Quizmiddag in dorpshuis “Over de Leek” Zwaagdijk 204a. Aanvang: 14.00 uur. Bijdrage: €8,00.
24 augustus: Onderdijk. Schuitentocht met natuurlijk een gezellige opsteek. Opstap: boteninlaat Dirk Bijvoetweg in Onderdijk. Aanvang: 13.30 uur. Bijdrage: €8,00.
Minimaal een week van tevoren opgeven bij één van onderstaande personen:
Peter Steltenpool, tel. 0228-583125
Els Koomen, tel. 0228-583149
Atie Dudink, tel. 0228-752405

Zwaagdijk- Oost fietsen met Nellie
Fietstocht KBO. (krachtig bewust ondernemend) Vrijdag 19 mei 2023 waren we met een grote groep, met 16 mensen reden we via Andijk naar de Mastenbar in Enkhuizen. Onderweg even stoppen bij De Put in Andijk. De volgende fietstocht is op vrijdag 2 juni. We rijden dan via het wijzend dijkje naar Hoorn waar we opsteken bij Oranje buiten. We vertrekken om 13.30 uur vanaf het kerkplein. Iedereen is weer van harte welkom om mee te fietsen. Groeten Nellie. Kijk de foto's (zonder lid te worden)

SWOZ/Zonnebloem winter/lente seizoen
Vrijdag 26 mei 2023 Dorpshuis Zwaagdijk, zaal open 14:00 u. start 14:30 u.


Optreden van het Westfries Collectief. Website:
Bijdrage € 5,-, geen lid € 10,-. Opgeven bij Atie Dudink 0228-752405.

Zomeractiviteiten 2023
Zomeractiviteiten in de grote vakantie: In de maanden juni, juli en augustus stoppen de reguliere bijeenkomsten van de KBO SWOZ. Binnenkort ontvangt u de folder met een ruime keuze aan zomeractiviteiten in Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk- Oost en dorpen zoals Andijk, Midwoud en Wognum.
.
Wervershoof
Donderdag 11 mei 2023 was weer heel gezellig. 32 mensen hadden een leuke middag, de prijsjes waren nog net niet op en het rondje bitterballen, gegeven door de jarige job (Marja) was een welkome verrassing. Iedereen hartelijk bedankt voor de attentie voor mijn verjaardag. Het was super!

Fietsgroep Wervershoof Onderdijk m.m.v. Martha en Bep
Vrijdag 12 mei 2023 gingen we er weer op aan. Met prachtig weer reden we door de mooie natuur. Het terras van restaurant IJgenweis in het Streekbos was een prima plek om van de koffie, de taart en de zon te genieten. Foto's: Martha en Bep bedankt voor deze gezellige fietstocht. Over twee weken, vrijdag 26 mei, verzorgen Cor en Anneke Imming een fietsrondje. We starten vanaf de kerk van Wervershoof om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Tot ziens!

Competitie klaverjassen Wervershoof
Met het meedoen van Klaas Meilink hadden we toch weer 6 tafels waaraan om de punten gestreden kon worden. Er waren er drie die de hele middag goede kaarten kregen en er dik bovenuit staken. En er was een dame die de hele middag helemaal niks kreeg, ze beëindigde de middag met 2590 punten en 17 kruizen achter haar naam. We hopen dat ze volgende keer betere kaarten krijgt. Uitslag 3e ronde/2e periode competitie klaverjassen op 4 mei 2023: 1. Jan Aker met 5580 punten, 2. Truus Reijn met 5543 punten en 3. Annie Hooiveld met 5493 punten.

KBO SWOZ ledenwerving

Zwaagdijk- Oost fietstocht met Nellie
Vrijdag 5 mei 2023 hebben we met 12 mensen weer een mooie tocht gemaakt. Af en toe een spatje waar we niet erg nat van werden. Door Nibbixwoud, Wognum en opsteken bij café Stam. De volgende fietstocht is op vrijdag 19 mei 2023. We gaan via Andijk naar de Weelen en Enkhuizen. We steken op bij de Mastenbar. We vertrekken om 13.30 uur bij café De Ark. Iedereen die mee wil fietsen is van harte welkom. Groeten Nellie.

Zwaagdijk- Oost met regen
Vrijdag 28 april 2023. We gaan het nog een keer proberen. Regen, geen plensbui, maar ik werd behoorlijk nat op dat stukje dat ik naar het kerkplein fietste. Er waren 8 stoere mensen die wilden fietsen, maar we gingen toch naar huis. Vrijdag 5 mei 2023 gaan we weer richting Nibbixwoud. We starten om 13:30 uur vanaf het kerkplein en hopen op een lekker zonnetje. Iedereen die wil fietsen is van harte welkom. Groeten Nellie.

Prijs klaverjassen Wervershoof
Op donderdag 20 april 2023 stonden de prijsjes weer klaar voor het Prijsklaverjassen. 24 mensen waren lekker aan het spelen. Deze keer waren er geen rummicuppers. Uitslag: 1. Mien Kok met 5110 pnt., 2. Gon Alkemade met 5027 pnt. en 3. Dick van Norden met 4904 pnt. Iedereen ging weer met een leuk prijsje naar huis.

Fietsgroep Zwaagdijk- Oost met Nellie
Vrijdag 7 April was de eerste fietstocht van 2023 vanuit Zwaagdijk- Oost, we hadden er weer zin in. Het weer viel wel wat tegen, wat regen en harde wind. Maar toch, het was weer gezellig bij de Kwikkel. De volgende fietstocht is op vrijdag 28 April 2023. Via Nibbixwoud en Wognum naar de Rijndijk. We steken op bij café Stam en daarna weer naar Zwaagdijk- Oost. We vertrekken om 13.30 uur vanaf het kerkplein. Wie zin heeft om mee te fietsen gaat mee, lid of geen lid. Groeten Nellie.

Fietsgroep Wervershoof o.l.v. Toos en Dora
Fietsgroep Wervershoof/Onderdijk: Afgelopen vrijdag 14 april 2023 hebben we met 12 personen de eerste fietstocht van dit seizoen gereden. Riet, een van onze voorrijdsters hebben we helaas moeten missen. Voortaan regelen twee deelnemers een fietstocht. Onder een stralende zon reden we door het Vlietbos richting Twisk, Opperdoes naar Medemblik. Bij de molen “de Herder” hebben we ons getrakteerd op koffie/thee met gebak. Daarna door Medemblik en Onderdijk naar huis. Rond half vijf kwamen we voldaan weer thuis. De tocht werd deze keer georganiseerd door Dora en Toos. Foto's

KBO/SWOZ eten met vrijwilligers in Onderdijk
Vrijwilligers KBO Senioren WOZ: het bestuur wilde alle vrijwilligers uit Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk- Oost bedanken voor hun inbreng in het reilen en zeilen van onze vereniging de afgelopen jaren en in de toekomst. Zonder vrijwilligers kan geen vereniging bloeien, ook deze niet. Daarom kregen de vrijwilligers met partner een etentje aangeboden op 12 april 2023 in het dorpshuis van Onderdijk. Ron maakte voor ruim 40 mensen een drie- gangenmaaltijd. Het smaakte prima. Nogmaals, alle vrijwilligers van harte bedankt voor jullie inzet. Foto's

KBO SWOZ Egmond Abdij
Op woensdag 5 april 2023 vertrokken we met 18 mensen in een stralend zonnetje naar Egmond. Na de koffie met petitfourtje vertelde vrijwilliger Hans Ooteman over het reilen en zeilen in en om de abdij. We bezochten de kaarsenmakerij, waar de laatste hand werd gelegd aan de grote paaskaarsen. Om 12.30 u. ging de klok voor het middaggebed in de kerk. De negen monniken vulden de kerk met hun gezang en er werd voorgelezen. Na een gezellige lunch konden we ons hart ophalen in de winkel, waar diverse producten te koop waren. Hierna nam Leo Feijen het woord. Hij raakte ons met zijn passie. Na drieën gingen we weer huiswaarts, moe maar zeer voldaan!
De foto’s Ook van Ans Bakker.

KBO Lezing levenstestament
Donderdag 13 april om 14.00 uur zal notaris Reinders in verenigingsgebouw St. Pieter, Ridderstraat 9 in Medemblik vertellen over het levenstestament en ingaan op vragen. Opgeven: 0227-547030 of gewoon binnen lopen. Bijdrage incl. een kopje koffie/thee. €2,50 voor KBOleden en €5,- voor niet-leden.

Energie noodfonds
Naar aanleiding van de SWOZ bestuursvergadering hier de link naar het noodfonds.

2023 KBO senioren WOZ Busreis UITVERKOCHT!


Met KBO SWOZ per touringcar op vakantie naar Bitburg in Duitsland van maandag 5 juni t.m.vrijdag 9 juni 2023. Foto's Op zondag 29 januari 2023 is de reis volgeboekt, bij aanmelding komt u op de reservelijst. Info:

Oud secretaris KBO overleden.
Riet Kuin-Ooijevaar, jarenlang secretaris en bekend organisator van de vele fietstochten, is donderdag 22 december 2022 heengegaan.


Het bestuur van KBO SWOZ wenst haar man Niek en de (klein)kinderen veel sterkte met het verlies.

Belangrijke mededeling korting zorgverzekering
Univé en Zilveren Kruis voor KBO leden, klik Document
Extra uitleg n.a.v. ALV van 17 november 2022 klik Document

12 december 2022 Senioren Netwerk Nederland is een feit

Senioren Netwerk Nederland = Landelijk Krachtig, Lokaal Verankerd. Per 1 januari 2023 zijn KBO Noord-Holland, KBO Limburg, KBO Overijssel en KBO Gelderland geen lid meer van de Unie KBO. KBO Brabant heeft deze stap al veel eerder gezet. Deze vijf grote organisaties hebben besloten om de handen in één te slaan en samen de belangen van de senioren in Nederland te behartigen. Op 12 december jl. zijn goede afspraken gemaakt over deze samenwerking onder de naam ‘Senioren Netwerk Nederland’. Hier het persbericht

Abbekerk voor aankondiging "De Jantjes"
Zaterdag/zondag 29 en 30 oktober 2022. Voorstelling van musical “De Jantjes” in de nieuwe haven in Abbekerk. Zaterdag 29 oktober 15.30 u. zondag 30 oktober 12.30 u. €20,00 te betalen bij instappen of op locatie. Opgeven bij: Tilly Stammes (06-30180651), Ellie van der Thiel (0228-582271), Margreet Vroegop (06-40793240) of Marja Ridder (0228-855147).

Nestor online 28 oktober 2022
Collectieve kortingen voor KBO leden bij Univé verzekeringen klik Document

RABO Club Support
RaboClubSupport: Senioren WOZ(KBO) kreeg 42 stemmen, goed voor €309,26. Dank voor uw stem!

KBO Ontmoetingsdag
Datum: 4 oktober 2022 Tijd: 10.30 u. tot 15.00 u.
Aan de KBO leden in Noord-Holland. Wat verwacht u van een seniorenorganisatie? Wat zijn uw wensen voor de toekomst en hoe kan een seniorenorganisatie hieraan bijdragen? Dat zijn voor KBO Noord-Holland belangrijke vragen. Als belangenverenigingen voor senioren in Noord-Holland moeten wij op de hoogte blijven van wat er speelt bij onze leden. Daarom nodigen wij u uit voor onze Ontmoetingsdag
Samen op Weg naar 2030
Tijdens deze ontmoetingsdag gaan we samen in gesprek. Aan de hand van thema’s en stellingen kunt u aangeven wat u verwacht van een seniorenorganisatie als de KBO. Kom ook en denk mee over de toekomst van uw KBO!


Locatie: Cultuur Koepel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo. De zaal is geopend vanaf 9.30 uur. Voor een lunch zal worden gezorgd. Deelname is gratis voor leden van de KBO in Noord-Holland. Niet-leden wordt €10,- in rekening gebracht voor de lunch. U kunt zich aanmelden via onze website www.kbonoordholland.nl. (Ontmoetingsdag Samen op Weg naar 2030) Of telefonisch: 023 750 51 55 (wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 15.30 uur) PDF voor leden Hier. Helaas zit er een tikfout in, waardoor het webadres een foutmelding geeft. Onderstaand werkt wel, houdt uw lidnummer (op uw Pas) bij de hand:

LIDPAS

RECLAME: Rijbewijskeuring
Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op 22 oktober 2022 en vervolgens eens per maand in De Schoof, Kerkelaantje 1. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau 085-4883616. Zelf een datum reserveren kan via de website www.goedkopekeuringen.nl. De artsen waar zij mee samenwerken zijn aangesloten bij het Zorgdomein. Tarieven (incl.BTW):75+B/E en medisch €45,00. C/D/E en Taxipas €60,00. Let op: Het is niet mogelijk om bij de locatie een afspraak te maken. Voordat u naar de keuring gaat dient er een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en die is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van het CBR (per post of mail). RABO Club Support Van 5 t.m. 27 september 2022 kunt u uw stem uitbrengen op KBO-WOZ, waardoor we geldelijk gesteund worden. U kunt 3 stemmen uitbrengen op 3 verenigingen, ook de Zonnebloem(MOW) verdient uw stem, en Zonnebloem-Zwaagdijk-Oost. Deze verenigingen kunnen dan meer evenementen voor u organiseren. Wij rekenen op uw steun, alvast hartelijk dank!

SWOZ/KBO & Zonnebloem bezoek Floriade
Reactie Nieuwsbrief Zonnebloem klik voor PDF

Nestor online 1 september 2022
  Seniorenorganisaties steunen
pensioenverzet Pieter Lakeman
met crowdfunding.
Het verzet van voorzitter Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie SOBI tegen de pensioenaanpak van De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt steun van zeven seniorenorganisaties. Zij gaan Lakeman in zijn gevecht financieel steunen en beginnen een crowdfunding actie. Het betreft:
KBO-Brabant, KBO Gelderland, KBO Limburg, KBO Noord-Holland, KBO Overijssel, Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen, Stichting PensioenBehoud. Lees het artikel op de KBO Noord-Holland website. Klik de afbeelding:Neem kritiek pensioenexperts serieus
Persbericht KBO NH 26 juli 2022 Klik plaatje voor PDF.


Zomeractiviteiten Augustus 2022
Donderdag 25 augustus 2022 Schuitentocht, vertrek om 13:00 u. Dirk Bijvoetweg, boteninlaat. Met opsteek en korte rondleiding in het Oorlogsmuseum Medemblik. Kosten €7,00. (betaling bij binnenkomst)

SWOZ/KBO naar Floriade
Woensdag 17 augustus 2022 vertrokken 51 man per touringcar naar de Floriade in Almere. Foto's Organisatie de Zonnebloem (Medemblik, Onderdijk, Wervershoof), in samenwerking met Senioren Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk-Oost (KBO). Na een hittegolf was het gelukkig koeler, maar regenbuien lagen op de loer, wat we merkten toen we om 10 u. de bus uitstapten om de meegenomen rolstoelen en rollators te pakken. Gauw werden regenkleding en paraplu’s tevoorschijn gehaald. Enkelen wilden een rolstoel en er stond een container vol rolstoelen voor ons klaar. De lucht klaarde op en we liepen richting de koffie met appeltaart. Onderweg zagen we al mooie paviljoens en prachtige planten en bomen. Na de koffie vertrokken de meesten om met de kabelbaan een spectaculaire blik op het terrein te werpen. Beneden kwamen we ogen tekort, zoveel mooie en bijzondere stands en tuinen. Om 13:00 u. stond een heerlijke lunch op ons te wachten. Dat ging er prima in en daarna een keuze maken wat we nu wilden bekijken. Vanwege een pittige regenbui wilden veel mensen iets onder een dak zien, zoals de Green House, een grote kas met allerlei innovatieve methodes om planten en groente te telen. Om 16:00 u. vertrokken we, en de buschauffeur leverde de mensen weer af in Wervershoof, Onderdijk en Medemblik. Ondanks de regen was het een zeer geslaagde dag. We hebben genoten! Margreet, Ellie en Tilly bedankt voor jullie inzet!

SWOZ/KBO naar Floriade
Samen met de Zonnebloem op woensdag 17 augustus 2022 per touringcar. Info klik voor PDF. Opstappen: Medemblik: busstation, vertrek 08:10 uur.
Onderdijk: Gerardus Majellakerk, vertrekken 08:35 uur.
Wervershoof: Werenfriduskerk, vertrek 08:50 uur.
Zwaagdijk-Oost: Jozefkerk, vertrek 09:10 uur.

Om 16:00 uur vanaf de Floriade weer terug. Opgeven bij: Tilly Stammes tel. 06 30 18 06 51 , Ellie van der Tiel tel. 0228 58 22 71, Margreet Vroegop tel. 06 40 79 32 40, Marja Ridder tel. 0228-85 51 47.

Zomeractiviteiten Augustus 2022
Donderdag 11 augustus 2022 in de Schoof, Wervershoof om 14:00 u. een muzikale middag met Enrico en Brigit. U wordt welkom geheten met koffie/thee en wat lekkers. Van het meezingen heeft u vast een droge keel, dus zal er een ‘gelaggie’ goed ingaan. De vrijwilligers van de Schoof komen langs met lekkere hapjes. Kosten € 7,00.
Donderdag 18 augustus 2022 in “Over de Leek”, Zwaagdijk om 14:00 uur een optreden van Skroivendevort, met als afsluiting een maaltijd. Kosten €25,00.
Donderdag 25 augustus 2022 Schuitentocht, vertrek om 13:00 u. Dirk Bijvoetweg, boteninlaat. Met opsteek en korte rondleiding in het Oorlogsmuseum Medemblik. Kosten €7,00. Er is nog plek! Opgeven bij Els Koomen, tel. 0228-583149 Opgave voor Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk: (betaling bij binnenkomst) Peter Steltenpool, Kaagweg 130, Wervershoof (0228-583125). Atie Dudink, de Gracht 10, Zwaagdijk-Oost (0228-752405) Els Koomen, Past. Van Santestraat 59, Onderdijk (0228-583149) Andijk:Luc Hoogland, Kleingouw 203 (0228-592374) en Klaas Groot, Hoekweg 29 (0228-592719).

Fietsen vanuit Wervershoof en Zwaagdijk klik hier:Fietsen !

Zomeractiviteiten Augustus 2022
5 augustus 2022 om 14:00 u. muzikale quiz in Cultura Andijk met 50-60er jaren muziek, onder begeleiding van een accordeongezelschap. Koffie/thee met koek en frisje/borrel. Kosten € 7,50.

Zomeractiviteiten 2022
23 juni 2022: Prijsklaverjassen dorpshuis “de Onderdijk”. Koffie/thee met koek en een borreltje met een hapje, 13.30 uur. Kosten: €7,00. Nu opgeven!
30 juni 2022: Swingo (muzikale bingo) in dorpshuis Zwaagdijk met voor iedereen een prijsje. (Her)ken de liedjes van vroeger en nu. Koffie/thee met koek en een borreltje met een hapje. Aanvang 14.00 uur. Kosten €7,00.
6 juli 2022: Bingo in Sarto, Andijk. Koffie/thee met koek en een frisje/borreltje, 14.00 uur, Kosten €7,50. Aanmelden voor 25 juni!
14 juli 2022: Swingo (muzikale bingo) in de Schoof, Wervershoof. Koffie/thee met koek en borreltje met een hapje. (Her)ken de liedjes van vroeger en nu, aanvang 14.00 uur, kosten €7,00.
21 juli 2022: Lunch Ludique (Brood en Spelen), Dorpshuis “De Onderdijk” bij de voetbalvelden, 13.00 uur, kosten €12,00.
28 juli 2022: Schuitentocht Zwaagdijk, vertrek Tolweg, boteninlaat om 14.00 uur. Opsteek bij “De Paus” met koffie en gebak. Kosten €7,00.
Opgeven bij:(betaling bij binnenkomst)
Peter Steltenpool, Kaagweg 130, Wervershoof (0228-583125)
Atie Dudink, de Gracht 10, Zwaagdijk-Oost (0228-752405)
Els Koomen, Past. Van Santestraat 59, Onderdijk (0228-583149)
Andijk: Luc Hoogland, Kleingouw 203 (0228-592374)
Klaas Groot, Hoekweg 29 (0228-592719)
Vervoer: Bent u mobiel wat beperkt, maar wilt u toch deelnemen aan de zomeractiviteiten en heeft u geen andere mogelijkheden? Neem dan contact op met één van bovenstaande personen.
Rond 20.00 uur terug bij bij de Westrand. Schippers Cor en Ton, bedankt voor de mooie tocht. klik het plaatje voor groot!

Overzicht Corona gegevens
Nederland
De wereld
NOS 24 uur

SWOZ weer thuis uit Sauerland
Op maandag 6 juni 2022 stapten 33 mensen vol verwachting in de OAD bus. Helaas moest een stel afzeggen i.v.m. corona. Na een kort ritje een koffiestop bij een mooie vogel op het dak, daarna door naar Münster voor de lunch. Om 15.00 uur kwamen we aan in hotel Am Wall in Soest, met een heerlijk terras.De volgende dagen genoten we van tochten naar Paderborn, Willingen en Winterberg. Door een vlaamse gids kregen we een rondleiding door het 18e eeuwse geboorteslot van koningin Emma in Bad Arolsen. En een regenachtige boottocht over de Diemelsee. Maar op een dichte boot heb je daar geen last van. Het mooie stadje Soest werd ook nog verkend. Uiteraard werd de inwendige mens ook niet vergeten: de Duitse taarten smaakten verrukkelijk. Vrijdagmiddag stapten we weer in de bus terug naar Wervershoof, na een buffetje bij vander Valk in Veenendaal. Om 20.30 uur arriveerden we bij de kathedraal van Wervershoof, waar het vervoer naar huis al klaarstond. We hebben een fantastische week gehad. De reiscommissie, Peter en Diana, hartelijk dank voor alles en we zien nu al uit naar de vakantie in 2023.

Met SWOZ naar Sauerland
SWOZ heeft een Oad busreis gepland. Maandag 6 juni 2022 vertrekt de bus vanaf de kerk van Wervershoof naar hotel Am Wall in Soest, Sauerland in Duitsland. We lunchen in Münster en rijden daarna naar het hotel. De Nederlands sprekende eigenaresse heet ons van harte welkom.
Het arrangement is inclusief ontbijt, lunch(pakket) en diner.
 
Vanaf 18.00 uur zijn ook koffie, thee, fris en een wijntje of biertje inbegrepen. De volgende dagen maken we uitstapjes in de omgeving en varen met een boot op het meer. In de avond is er voor vertier gezorgd in het hotel. Vrijdag 10 juni nemen we afscheid na de lunch en rijden terug naar Wervershoof, maar niet voordat we een afscheidsdiner krijgen in Nederland. Prijs € 445,- p.p. bij voldoende deelname. Er is een toeslag voor een 1-persoonskamer. Interesse? Neem contact op met: Diana Verdonschot tel. 0228-582417 of Peter Steltenpool 0228-583125. Ook niet Senioren WOZ-leden zijn van harte welkom.

Met SWOZ naar zandsculpturen in Garderen
Dinsdag 24 mei 2022 maken we een uitstapje naar Garderen, klik op het plaatje voor alle informatie van de website.
Aanmelden bij:
Nellie 0621653698 of Carien op 0229261429.
  KLIK !

Opleiding Vrijwillige Ouderenadviseur - Link KBO

Rijbewijskeuring  
klik VERSLAG

Museumplusbus
Maandag 2 mei 2022 locatie: de kerk van Wervershoof vanaf 8.30 uur en vertrek om 9.00 uur naar het Joods historisch museum in Amsterdam. Interesse? Bel naar Diana Verdonschot, tel: 0228-582417 (dverdonschot@quicknet.nl) of Marja Ridder, tel: 0228-855147 (na.ridder@quicknet.nl).

Bestuurslid gezocht
Interesse voor deze functie of weet u iemand, neem contact op met Nicolette Swart (0228-584593).

Jaaroverzicht 2022 SWOZ

Meegestuurd
met de Nestor op
1 december 2021
PDF
klik de kaft
voor de PDF
met de nieuwste
aanvullingen!

Lid worden van SWOZ (KBO)
Voor € 20,00 per kalenderjaar kunt u lid worden van de bond Senioren W.O.Z. (KBO). U ontvangt dan 10 keer per jaar het blad "Nestor" met nuttige informatie en artikelen.


Ook kunnen leden gebruik maken van de vrijwillige belastingadviseurs. Kom eens langs op de soosmiddagen in uw kern of neem kontakt op met de secretaris, zie contact hierboven in het menu.

QR code
Vanaf zaterdag 13 november 2021 zijn de coronaregels weer aangescherpt. Het is verstandig om de coronapas (QR-code) en een mondkapje altijd bij u te hebben. Ook in de dorpshuizen geldt de verplichting voor het dragen van een mondkapje in bepaalde gedeeltes. In De Schoof is het dragen van een mondkapje verplicht in de gangen/toiletten, bij het prikpunt, de bibliotheek en de rijbewijskeuring. Voor de soos blijft de QR-code verplicht.

Voltooid: SWOZ zomeractiviteiten
Het programma Zomeractiviteiten, georganiseerd door de Senioren WOZ (SWOZ) en gesubsidieerd door de gemeente Medemblik, omvatte negen activiteiten, verdeeld over de maanden juli, augustus en september.
Het startte met een grandioze lunch in het dorpshuis van Onderdijk.
Hierna volgden nog, verdeeld over Zwaagdijk-Oost, Onderdijk en Wervershoof, bingo- en klaverjas middagen, een lunch met film in de Schoof en een lunch met bezichtiging bij de Hof van Bohemien in Zwaagdijk-Oost.
Heel veel senioren hebben van het aanbod gebruik gemaakt.
Hopelijk kunnen we volgend jaar de gebruikelijke activiteiten, zoals de boottocht aanbieden.
Iedereen hartelijk bedankt voor de grote inzet!
SWOZ in de Binding! klik: BINDING

RABO Club Support
De Rabo Club Support gaat weer van start.
Van 4 t/m 25 oktober kunt u stemmen op een club of vereniging om hen te sponsoren.
In 2020 hebben we het mooie bedrag van € 893,82 mogen ontvangen, allemaal door het stemmen van onze leden.

Handleiding aanvraag DigiD
Klik op het PDF logo voor de uitleg en handleiding.


Opstarten activiteiten en jaarvergadering
Door de versoepelingen kunnen we weer terecht in de dorpshuizen en starten de soosmiddagen van Zwaagdijk, Onderdijk en Wervershoof. Dinsdag 22 juni 2021 start het klaverjassen in Onderdijk, woensdag 23 juni om 13.45 uur kunt u terecht voor koersbal in Zwaagdijk-Oost. De spelregels staan op Zwaagdijk-Oost. 24 juni 2021 is de soosmiddag in Wervershoof. Iedereen alvast veel plezier gewenst. Nog meer goed nieuws: De jaarvergadering over 2020, uitgesteld in maart, is op donderdag 2 september 2021 in de Schoof, Wervershoof. Nadere berichten volgen, maar we hebben alvast de muziek besteld!
We hopen op een grote opkomst.

Rabo Club Support
7 november 2020.
De Rabo Club Support Actie is een groot succes geworden.
Dankzij onze leden die massaal op ons gestemd hebben, ontvingen wij het mooie bedrag van € 893,82.
Onder het motto: “Oud van lijf, maar jong van geest!” werd de cheque uitgereikt bij de JOP (Jongeren Ontmoetings Plaats) in het Kagerpark achter de tennisbanen.
Voorzitter Diana Verdonschot nam het, uiteraard met mondkapje, graag in ontvangst.