Senioren Wervershoof Onderdijk Zwaagdijk-Oost
Archief HOME pagina's


Met SWOZ naar zandsculpturen in Garderen
Dinsdag 24 mei 2022 maken we een uitstapje naar Garderen, klik op het plaatje voor alle informatie van de website.
Aanmelden bij:
Nellie 0621653698 of Carien op 0229261429.
  KLIK !

Competitie klaverjassen Wervershoof
Donderdag 12 mei 2022 werd het competitieklaverjassen door 28 mensen bezocht. Uitslag 3e ronde/2e periode:
1. Afra Schouten-Dol met 5239 punten,
2. Git van Rooijen met 5093 punten en
3. Klaas Meilink met 5011 punten.
Donderdag 19 mei 2022 is het prijsklaverjassen/rummicub.

Verslag donderdag 5 mei 2022
Modeshow in de Schoof: 32 dames en 1 heer zagen de nieuwe voorjaarsmode, gepresenteerd door Mariska Nieuweboer. Op de catwalk showden Annie Nieuweboer en Annette Kors en Marga de mooie shirts en broeken. Na afloop van de show was er gelegenheid om te snuffelen in de vele kledingrekken, waarbij de kleding op kleur gesorteerd was. Gepast werd er op het toneel, achter de gordijnen. Het was een heel gezellige middag en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Marion Mode!

Verslag JHM uit de pen van Marja
Maandag 2 mei 2022 stond de touringcar klaar om met 29 liefhebbers te vertrekken naar het Joods Historisch Museum in Amsterdam. We werden ontvangen met koffie en koek, daarna werden drie groepen ingedeeld. De gidsen vertelden enthousiast over het wel en wee van de Amsterdamse Joodse gemeenschap door de jaren heen. Na de lunch bezochten we op eigen gelegenheid het museum. Op diverse plaatsen stonden beeldschermen, zodat we in alle rust de filmpjes konden bekijken. Om 14.00 uur stond de bus weer klaar. Via de Pijp en oud-Zuid reden we naar de snelweg. Voor een aantal een tocht vol nostalgie. Terug in Wervershoof werd chauffeur Frits hartelijk bedankt en ging ieder zijns weegs. Een geslaagde dag en hopelijk kunnen we volgend jaar weer gebruik maken van de Museum Plus Bus.

Opleiding Vrijwillige Ouderenadviseur - Link KBO

Rijbewijskeuring  
klik VERSLAG

In de Medemblikker!
Klik het plaatje voor een vergroting!Fietstocht Wervershoof en Onderdijk
De eerste fietstocht in 2022 was meteen geslaagd. Een uitbundige natuur en prachtig weer. Vanaf de Werenfridus school vertrokken we met een koppeltje van zeven dames via de Weelen richting Enkhuizen. Het station was een mooie opsteekplek met natuurlijk wat lekkers bij de koffie. De terugweg was over de IJsselmeerdijk met het windje in de rug. Vrijdag 6 mei 2022 is de volgende fietstocht. We starten om 13.30 uur bij de Kerk van Wervershoof. Groeten van Riet en Monique.

Fietstocht Zwaagdijk-Oost
De volgende fietstocht is op donderdag 12 mei 2022.
We starten bij café de Ark en gaan via het Weelenpad naar Enkhuizen waar we gaan opsteken bij de Mastenbar.


Dus iedereen die zin heeft om te fietsen sluit maar aan.
Tot kijk op donderdag 12 mei 2022 om half twee bij café de Ark!
Groeten Nellie.
Wervershoof Marion Mode in de Schoof
Donderdag 5 mei 2022 presenteert Marionmode de nieuwe voorjaarscollectie dames- en herenkleding. Inloop vanaf 13.00 uur in De Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof. U wordt verwelkomd met een kopje koffie/thee met wat lekkers. Aansluitend is er de mogelijkheid om de getoonde mode te kopen.

Fietstocht Zwaagdijk-Oost
Verslag van de fietstocht Zwaagdijk-Oost op donderdag 21 april 2022. Na een mooie fietstocht met 12 personen via het Egboetswater en het rondje pontje belandden we in Medemblik waar we lekker buiten konden zitten.
Daarna terug door Opperdoes en via Oostwoud weer richting Zwaagdijk-Oost.

Museumplusbus
Maandag 2 mei 2022 locatie: de kerk van Wervershoof vanaf 8.30 uur en vertrek om 9.00 uur naar het Joods historisch museum in Amsterdam. Interesse? Bel naar Diana Verdonschot, tel: 0228-582417 (dverdonschot@quicknet.nl) of Marja Ridder, tel: 0228-855147 (na.ridder@quicknet.nl).

Competitie klaverjassen Wervershoof
Donderdag 28 april 2022 uitslag 2e ronde/2e periode
1. Afra Schouten-Dol, met 5057 p.,
2. Annie Meilink met 4998 p. en
3. Carla Korver met 4925 p.

Fietstocht Wervershoof en Onderdijk
We zijn van plan om op vrijdag 22 april 2022 weer op de fiets te stappen. Het doel en het opsteken blijft een verrassing. Ook zin om mee te fietsen? We vertrekken om 13.30 uur vanaf de kerk van Wervershoof. Groeten van Riet en Monique.

Fietstocht Zwaagdijk-Oost
Na een paar mooie dagen denk je: we kunnen weer beginnen met fietsen. Al zou het iets kouder worden, dan was dat ook niet erg. Maar dat het zó slecht weer en koud werd, daar hadden we geen rekening mee gehouden. Dus ging de fietstocht niet door! Maar we gaan het weer proberen en nu op donderdag 21 april 2022.
  Het zal dan toch wel eens mooi worden, daar gaan we wel van uit.We vertrekken vanaf de Liederik en steken dan op bij de Kwikkel in Medemblik. Iedereen die zin heeft om met ons mee te fietsen, lid of geen lid, sluit dan gezellig aan. Dus 21 april op de Liederik om 13.30 uur. Groeten van Nellie.

BINGO ! Wervershoof de Schoof
Donderdag 7 april 2022 werd er door 26 mensen weer gezellig gekiend! De prijsjes, met als thema Pasen, vielen goed in de smaak, evenals de bitterballen waarop de Schoof ons trakteerde. Donderdag 14 april 2021 is er competitieklaverjassen en bij voldoende deelname ook rummicub. Er is trouwens ook een Keez-bord voor de liefhebbers. Tot ziens!

Fietstocht Zwaagdijk-Oost (afgelast)
De ketting gevet, banden op spanning en de accu gevuld, Nellie gaat weer fietsen vanaf de Zwaagdijk 186, de Sint-Jozefkerk op donderdag 7 april 2022. Vertrek 13:30 u. Onder voorbehoud van het weer. Iedereen kan meefietsen, ook niet leden. Het is nog een verassing waar naar toe gefietst wordt en waar de opsteek is. De volgende fietstocht staat gepland op donderdag 21 april 2022.

Onderdijk Ledenvergadering
vrijdag 25 maart 2022 Onderdijk SWOZ algemene ledenvergadering. Buiten schijnt de zon en de zaal is goed gevuld. De voorzitter opent de vergadering en neemt de taak van de secretaris waar, die thuis blijft vanwege Corona. Het afgelopen jaar passeert de revue en daarna volgt het financiële verslag door de penningmeester.

  Terug naar de voorzitter, die bestuurslid Jaap Luken bedankt voor zijn 25 jarige inzet. Deze krijgt de zilveren KBO speld uitgereikt door districtsbestuurder Theo Koenis.
Helaas is er nog geen opvolger gevonden. Een boeket en dinerbon worden overhandigd. Dan volgt een voorlichting over veiligheid thuis, verpakt in een Bingo spel, verzorgd door leden van het Rode Kruis.
Aan de hand van diverse voorbeelden wordt het spel gespeeld. De winnaars zoeken zelf hun prijsje uit. Al met al een gezellige en leerzame middag.  

Bestuurslid gezocht
Interesse voor deze functie of weet u iemand, neem contact op met Nicolette Swart (0228-584593).

SWOZ Cursus Archeologie en de Gouden Eeuw AFGELAST.
De werkgroep Educatie, bestaande uit Gerard Kaarsemaker, Peter Steltenpool en Hans Mels presenteren de februari cursus 2022: Archeologie en de Gouden Eeuw.
Opgeven voor de cursus kan nu bij:
Gerard Kaarsemaker, tel. 0228 581238, kaarsemaker@quicknet.nl.
Peter Steltenpool, tel. 06 5160 1925, steltenpool.agriconsulting@gmail.com.
Hans Mels, tel. 060 2958 1320, jh.mels@quicknet.nl.
Kosten van de 4 ochtenden incl. lunch op 23 februari zijn € 45,00 en dit bedrag graag contant voldoen op de 1ste woensdag.
Zoals bekend hebben we in 2021 onze februaricursus niet kunnen houden vanwege de coronamaatregelen.
Het is nog niet zeker of dit in 2022 wel het geval is maar toch hebben we alvast een programma samengesteld waarvan we de inhoud met U willen delen. Het wel of niet doorgaan hangt uiteraard af van de dan geldende coronamaatregelen.
Centraal staan deze ochtenden o.a. archeologie en de Gouden Eeuw.
Op 2 februari 2022 is Peter Swart, adviseur en project manager bij het Westfries Archief, onze spreker en vertelt over de bijzondere archeologische ontdekking op de bodem van de Finse Golf, te weten het 18de eeuwse oorlogsschip Huis te Warmelo.
Op 9 februari 2022 is Carla Soonius onze gast. Carla is Regio Archeoloog bij Archeologie West-Friesland, een samenwerkingsverband van 7 Westfriese Gemeenten. Zij leidt ons op een plezierige wijze door het landschap en de ontginningen van West Friesland door de eeuwen heen.
Op 16 februari 2022 is bij ons Eugene Bakker, Educator bij het Westfries Museum te Hoorn. Hij neemt ons mee naar de Gouden Eeuw met de VOC steden als uitgangspunt.
Op 23 februari 2022 brengen we een bezoek aan het Westfries Museum in Hoorn en voor de liefhebbers is er een stadswandeling onder leiding van een gids.

We sluiten af met een lunch in het Dorpshuis in Onderdijk aan de Sportlaan.
Aanvang 10.00 uur en sluiting om plm. 12.00 uur. Details van deze ochtend volgen 2 februari 2022.
De educatiegroep hoopt U weer te mogen begroeten in februari 2022, uiteraard met in achtneming van de dan geldende coronamaatregelen. Namens Gerard, Peter en Hans: fijne feestdagen toegewenst en een goed en gezond 2022.

Jaaroverzicht 2022 SWOZ
Meegestuurd
met de Nestor op
1 december 2021
PDF
klik de kaft
voor de PDF
met de nieuwste
aanvullingen!

Lid worden van SWOZ (KBO)
Voor € 20,00 per kalenderjaar kunt u lid worden van de bond Senioren W.O.Z. (KBO). U ontvangt dan 10 keer per jaar het blad "Nestor" met nuttige informatie en artikelen.

Ook kunnen leden gebruik maken van de vrijwillige belastingadviseurs. Kom eens langs op de soosmiddagen in uw kern of neem kontakt op met de secretaris, zie contact hierboven in het menu.

QR code
Vanaf zaterdag 13 november 2021 zijn de coronaregels weer aangescherpt. Het is verstandig om de coronapas (QR-code) en een mondkapje altijd bij u te hebben. Ook in de dorpshuizen geldt de verplichting voor het dragen van een mondkapje in bepaalde gedeeltes. In De Schoof is het dragen van een mondkapje verplicht in de gangen/toiletten, bij het prikpunt, de bibliotheek en de rijbewijskeuring. Voor de soos blijft de QR-code verplicht.

Fietsen vanuit Zwaagdijk-Oost 7 oktober 2021  
klik VERSLAG
Nellie, Riet en Monique bedankt voor het organiseren van de fietstochten, het was altijd erg gezellig. Zodra de fietsgroepen in 2022 weer van start gaan, komt de aankondiging in de agenda hierboven te staan.
Voor de vorige tochten klik:

Nationale dag van de ouderen 2021
Vrijdag 1 oktober 2021 Nationale dag van de ouderen.
De Zonnebloem en SWOZ (KBO) organiseren een muzikale middag in de Schoof.
Medewerkers controleren secuur op corona app en prikbewijs, en geven folders mee om via DigiD ook de coronapas te krijgen.
Om klokslag 14:00 u. zitten er 100 bezoekers in de grote zaal.


Twee meiden zijn druk doende om apparatuur van de ene zaalhoek op het hoofdpodium te hijsen.
Ofschoon de Schoof alles in huis heeft voor de zaalversterking, zetten de dames actieve speakers en aanverwante zaken neer, strategisch op het publiek gericht.
Na een welkom door de SWOZ voorzitter Diana Verdonschot gaat het los met het muzikale duo: Zuss (Wendy Vroling en Annette Hooijboer)

Al tijdens het tweede lied gaan de hoofden heen en weer op de muziek. Zang en muziek zijn fraai in balans, gelukkig niet treiterhard.
Door de hele zaal is het duo perfect te beluisteren, een compliment voor de geluidskwaliteit.

De SWOZ bestuursleden helpen ijverig mee met de bediening van de Schoof.

Na een uur zang (en dans, jawel!) is het tijd voor een borrel en lekkere hapjes.

In no time is iedereen voorzien en gaat Zuss onverdroten verder.
De Zonnebloem en SWOZ zijn blij met deze super gezellige bijeenkomst.

Voltooid: SWOZ zomeractiviteiten
Het programma Zomeractiviteiten, georganiseerd door de Senioren WOZ (SWOZ) en gesubsidieerd door de gemeente Medemblik, omvatte negen activiteiten, verdeeld over de maanden juli, augustus en september.
Het startte met een grandioze lunch in het dorpshuis van Onderdijk.
Hierna volgden nog, verdeeld over Zwaagdijk-Oost, Onderdijk en Wervershoof, bingo- en klaverjas middagen, een lunch met film in de Schoof en een lunch met bezichtiging bij de Hof van Bohemien in Zwaagdijk-Oost.
Heel veel senioren hebben van het aanbod gebruik gemaakt.
Hopelijk kunnen we volgend jaar de gebruikelijke activiteiten, zoals de boottocht aanbieden.
Iedereen hartelijk bedankt voor de grote inzet!
SWOZ in de Binding! klik: BINDING

RABO Club Support
De Rabo Club Support gaat weer van start.
Van 4 t/m 25 oktober kunt u stemmen op een club of vereniging om hen te sponsoren.
In 2020 hebben we het mooie bedrag van € 893,82 mogen ontvangen, allemaal door het stemmen van onze leden.

Fietsen 24 september 2021 Wervershoof klik: VERSLAG

Wervershoof Soos Donderdag 23 september 2021 klik: VERSLAG

Handleiding aanvraag DigiD
Klik op het PDF logo voor de uitleg en handleiding.Programma zomeractiviteiten 2021

Dinsdag 28 september 2021 in Dorpshuis Zwaagdijk een workshop onder leiding van Maaike Ursem-Korver, aanvang 13.30 uur.
In ieder geval een gezellige middag, waarna u met een prachtige creatie huiswaarts gaat. Deelname € 5,00.
Volgeboekt! U komt op de wachtlijst.

Fietsen vanaf Zwaagdijk-Oost 16 september 2021 klik: VERSLAG

Zomeractiviteit Hof Van Bohemien 14 september 2021 klik: VERSLAG

KLIK! Gym KBO Zwaagdijk-Oost
13 september 2021 De Sportclass onder leiding van Damian Wagenmaker begint op maandag 19:00 u. in de Sporthal van "Over de Leek".

KLIK! Gym KBO Zwaagdijk-Oost
6 september 2021 start onder leiding van Annet Caspers, zie de agenda op de home-pagina.

Jaarvergadering 2 september 2021: een volle bak!

Jaarvergadering SWOZ (KBO = Krachtig, Betrokken, Ondernemend)
2 september 2021. Het was volle bak in de Schoof, Wervershoof!

Onder het genot van een kopje koffie/thee met een gebakje van bakker Swart, versierd met Krachtig, Betrokken, Ondernemend-logo, werd door het bestuur verslag gedaan van het jaar 2020. Een aantal leden werd in het zonnetje gezet.

Niek Kuin voor zijn inzet bij de reiscommissie en zijn vrouw Riet als loper van de Nestor.
Toon Koper, helaas afwezig vanwege lichamelijk ongemak, heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging, de laatste jaren als het verspreidingspunt van de Nestor in Wervershoof en als loper van twee wijken. Hartelijk bedankt voor je inzet!
Een boeket voor zijn vrouw en een cadeaubon werden na de vergadering bij hem bezorgd.
Ook Jaap Impink, voormalig penningmeester van Zwaagdijk-Oost werd niet vergeten. Voor zijn inzet werd hij hartelijk bedankt.
Nicolette Swart heeft een boeket bij hem thuis bezorgd.

Na het formele gedeelte speelde Wil Luiken allemaal gezellige nummers, later werd zelfs eventjes gedanst.
Iedereen werd goed voorzien van koude en warme hapjes.
Tussendoor kon men een formulier invullen over wensen en suggesties aangaande de activiteiten.
Toen om 17.00 uur de muziek stopte en men begon met opruimen, hoorde je van alle kanten dat het heel gezellig geweest was en dat men had genoten.

Opstarten activiteiten en jaarvergadering
Door de versoepelingen kunnen we weer terecht in de dorpshuizen en starten de soosmiddagen van Zwaagdijk, Onderdijk en Wervershoof.
Dinsdag 22 juni 2021 start het klaverjassen in Onderdijk, woensdag 23 juni om 13.45 uur kunt u terecht voor koersbal in Zwaagdijk.
De spelregels staan op Zwaagdijk-Oost.
24 juni 2021 is de gebruikelijke soosmiddag in Wervershoof.
Iedereen alvast veel plezier gewenst.
Nog meer goed nieuws: De jaarvergadering over 2020, uitgesteld in maart, is op donderdag 2 september 2021 in de Schoof, Wervershoof.
Nadere berichten volgen, maar we hebben alvast de muziek besteld!
We hopen op een grote opkomst.

Rabo Club Support
7 november 2020.
De Rabo Club Support Actie is een groot succes geworden.
Dankzij onze leden die massaal op ons gestemd hebben, ontvingen wij het mooie bedrag van € 893,82.
Onder het motto: “Oud van lijf, maar jong van geest!” werd de cheque uitgereikt bij de JOP (Jongeren Ontmoetings Plaats) in het Kagerpark achter de tennisbanen.
Voorzitter Diana Verdonschot nam het, uiteraard met mondkapje, graag in ontvangst.