Archief HOME pagina
Senioren Wervershoof Onderdijk Zwaagdijk-Oost

Koffietijd Wervershoof
Elke vrijdagochtend staat om 10 uur de koffie klaar in de Schoof. Een aantal vaste gasten, mannen en vrouwen, heeft de weg naar de Schoof al gevonden. Gastvrouw Annie zorgt voor een koekje en de gasten zorgen voor de gezelligheid. De koffie is voor rekening van de Schoof, wie wil kan een vrijwillige bijdrage doen in de pot. Tot vrijdag!

Prijs klaverjassen Wervershoof
Donderdag 10 november 2022 was het volle bak tijdens het Prijsklaverjassen/Prijsrummicub: 28 kaarters en 4 rummicuppers. Gelukkig waren er genoeg prijsjes op de tafel zodat iedereen een ruime keuze had, uiteraard de winnaar eerst. En dat was Tini Botman-Schuitemaker met 5344 punten. Tweede was Gon Alkemade-Botman met 5308 punten en derde was Toon Koper met 5217 punten. Na vijf potjes Rummicub bleek Petra Steltenpool de beste met het minst aantal strafpunten, gevolgd door Jeltje Ruiter. Derde was Marja Ridder en deze keer was Dora Mol laatste. Iedereen die van een spelletje houdt is van harte welkom: Donderdag 17 november is het Competitieklaverjassen en donderdag 24 november komen de bingobordjes op tafel. Donderdag 1 december is het Prijsklaverjassen/ Prijsrummicub. Ditmaal heeft een knechtje van Sinterklaas de gekochte prijsjes ingepakt….

Competitie klaverjassen Wervershoof
3 november 2022:er werd door 26 liefhebbers fanatiek maar fair gestreden om de punten voor de competitie van het klaverjassen. Uitslag 4e ronde, 3e periode: 1.Nico van Diepen 5298 pnt., 2.Mien Kok-Wiering 5228 pnt. en 3.Elly van Diepen 5002 pnt. Tot ziens!

Nestor online 28 oktober 2022
Collectieve kortingen voor KBO leden bij Univé verzekeringen klik Document
Wervershoof de Schoof 27 oktober 2022
30 mensen hebben weer van de gezellige BINGO-middag genoten. De prijsjes vielen in de smaak. (Voorgesteld is of iedereen met de Kerstbingo van 22 december een prijsje mee wil nemen. De soosorganisatie zorgt voor de rest van de prijsjes.) Donderdag 3 november gaan we Competitie klaverjassen, donderdag 10 november is het Prijsklaverjassen. Tot ziens!

SWOZ/KBO oktober cursus Archeologie/Gouden Eeuw
Foto's van de wandeling op 26 oktober 2022, met de eerdere foto's, klik Foto

Zwaagdijk-Oost KBO 50 jaar
Op donderdag 20 oktober 2022 heeft de KBO afdeling Zwaagdijk-Oost in het Dorpshuis het 50 jarig bestaan gevierd. Carien Peetoom had uitnodigingen gemaakt en die zijn met de Nestor verstuurd naar alle leden in Zwaagdijk en naar oudbestuursleden o.a. in Wervershoof. Atie had zich weer beschikbaar gesteld om de aanmeldingen te registreren. Er hadden zich 55 personen aangemeld, een enkeling was door ziekte niet aanwezig. Het dorpshuis was smorgens al versierd door Jan, Carien, Nellie en Nicolette. Carien deed het welkomswoord op een heel leuke manier waarbij veel mensen voorgesteld werden zodat een ieder meteen wist wie wie was. Onder het genot van koffie/thee met een gebakje met het KBO-logo en de mooie muziek van Enrico en Brigit (die in een liedje een speciale tekst geschreven had over Zwaagdijk) Voor de borrel bedankte Nicolette Lia en Coby voor de 10 jaar waarin zij alle activiteiten georganiseerd hebben waaronder ook lief en leed. Zij kregen een boeket en een waardebon. Ook Atie kreeg een mooi boeket want ondanks dat zij al een aantal jaren geen deel meer uitmaakt van het bestuur doet zij nog heel veel werk voor de KBO o.a. het bijhouden van de ledenlijst, alle opgaven voor de zomersoos en, als je iets wil weten "vraag het Atie", zij weet het wel. Onder het genot van een consumptie en lekkere hapjes bleef het tot 17.00 u. heel gezellig. Groeten Nicolette. Foto's

Competitie klaverjassen Wervershoof
20 oktober 2022: er waren 19 kaarters, dus na overleg één tafel van drie spelers. Deze krijgen ieder 4800 punten. Ook werd er Rummicub gespeeld. Uitslag van de 3e ronde, 3e Periode Competitieklaverjassen 1. Klaas Schuitemaker 5357 pnt., 2. Marga Korver 4990 pnt. en 3. Gon Alkemade met 4824 pnt.

Abbekerk voor aankondiging "De Jantjes"
Zaterdag/zondag 29 en 30 oktober 2022. Voorstelling van musical “De Jantjes” in de nieuwe haven in Abbekerk. Zaterdag 29 oktober 15.30 u. zondag 30 oktober 12.30 u. €20,00 te betalen bij instappen of op locatie. Opgeven bij: Tilly Stammes (06-30180651), Ellie van der Thiel (0228-582271), Margreet Vroegop (06-40793240) of Marja Ridder (0228-855147).

Zwaagdijk-Oost KBO 50 jaar
Donderdag 20 oktober 2022. Viering 50 jaar KBO-Zwaagdijk-Oost. Hulde aan Lia Dekker en Coby Peerdeman. Optreden van Enrico en Brigit. Opgeven voor 13 oktober bij Atie Dudink: 0228-752405. Geen vervoer? U kunt voor 13 oktober bellen met Jan Oudeman: 0228-58246

RABO Club Support
RaboClubSupport: Senioren WOZ(KBO) kreeg 42 stemmen, goed voor €309,26. Dank voor uw stem!

KBO Ontmoetingsdag
Datum: 4 oktober 2022 Tijd: 10.30 u. tot 15.00 u.
Aan de KBO leden in Noord-Holland. Wat verwacht u van een seniorenorganisatie? Wat zijn uw wensen voor de toekomst en hoe kan een seniorenorganisatie hieraan bijdragen? Dat zijn voor KBO Noord-Holland belangrijke vragen. Als belangenverenigingen voor senioren in Noord-Holland moeten wij op de hoogte blijven van wat er speelt bij onze leden. Daarom nodigen wij u uit voor onze Ontmoetingsdag
Samen op Weg naar 2030
Tijdens deze ontmoetingsdag gaan we samen in gesprek. Aan de hand van thema’s en stellingen kunt u aangeven wat u verwacht van een seniorenorganisatie als de KBO. Kom ook en denk mee over de toekomst van uw KBO!


Locatie: Cultuur Koepel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo. De zaal is geopend vanaf 9.30 uur. Voor een lunch zal worden gezorgd. Deelname is gratis voor leden van de KBO in Noord-Holland. Niet-leden wordt €10,- in rekening gebracht voor de lunch. U kunt zich aanmelden via onze website www.kbonoordholland.nl. (Ontmoetingsdag Samen op Weg naar 2030) Of telefonisch: 023 750 51 55 (wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 15.30 uur) PDF voor leden Hier. Helaas zit er een tikfout in, waardoor het webadres een foutmelding geeft. Onderstaand werkt wel, houdt uw lidnummer (op uw Pas) bij de hand:
LIDPAS
Zwaagdijk-Oost 50 jaar KBO
Donderdag 20 oktober 2022 Inloop vanaf 13:30 u. Viering 50 jaar KBO en hulde aan Lia Dekker en Coby Peerdeman. Muzikale omlijsting Enrico en Brigit. Opgeven voor 13 oktober bij Atie Dudink: 0228-752405. Geen vervoer? U kunt voor 13 oktober bellen met Jan Oudeman: 0228-58246

RECLAME: Rijbewijskeuring
Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op 22 oktober 2022 en vervolgens eens per maand in De Schoof, Kerkelaantje 1. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau 085-4883616. Zelf een datum reserveren kan via de website www.goedkopekeuringen.nl. De artsen waar zij mee samenwerken zijn aangesloten bij het Zorgdomein. Tarieven (incl.BTW):75+B/E en medisch €45,00. C/D/E en Taxipas €60,00. Let op: Het is niet mogelijk om bij de locatie een afspraak te maken. Voordat u naar de keuring gaat dient er een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en die is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van het CBR (per post of mail). RABO Club Support Van 5 t.m. 27 september 2022 kunt u uw stem uitbrengen op KBO-WOZ, waardoor we geldelijk gesteund worden. U kunt 3 stemmen uitbrengen op 3 verenigingen, ook de Zonnebloem(MOW) verdient uw stem, en Zonnebloem-Zwaagdijk-Oost. Deze verenigingen kunnen dan meer evenementen voor u organiseren. Wij rekenen op uw steun, alvast hartelijk dank!

SWOZ/KBO & Zonnebloem bezoek Floriade
Reactie Nieuwsbrief Zonnebloem klik voor PDF

Nestor online 1 september 2022
  Seniorenorganisaties steunen
pensioenverzet Pieter Lakeman
met crowdfunding.
Het verzet van voorzitter Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie SOBI tegen de pensioenaanpak van De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt steun van zeven seniorenorganisaties. Zij gaan Lakeman in zijn gevecht financieel steunen en beginnen een crowdfunding actie. Het betreft:
KBO-Brabant, KBO Gelderland, KBO Limburg, KBO Noord-Holland, KBO Overijssel, Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen, Stichting PensioenBehoud. Lees het artikel op de KBO Noord-Holland website. Klik de afbeelding:Neem kritiek pensioenexperts serieus
Persbericht KBO NH 26 juli 2022 Klik plaatje voor PDF.


SWOZ/KBO naar Floriade
Foto's


Zomeractiviteiten Augustus 2022
Donderdag 25 augustus 2022 Schuitentocht, vertrek om 13:00 u. Dirk Bijvoetweg, boteninlaat. Met opsteek en korte rondleiding in het Oorlogsmuseum Medemblik. Kosten €7,00. (betaling bij binnenkomst)

SWOZ/KBO naar Floriade
Woensdag 17 augustus 2022 vertrokken 51 man per touringcar naar de Floriade in Almere. Foto's Organisatie de Zonnebloem (Medemblik, Onderdijk, Wervershoof), in samenwerking met Senioren Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk-Oost (KBO). Na een hittegolf was het gelukkig koeler, maar regenbuien lagen op de loer, wat we merkten toen we om 10 u. de bus uitstapten om de meegenomen rolstoelen en rollators te pakken. Gauw werden regenkleding en paraplu’s tevoorschijn gehaald. Enkelen wilden een rolstoel en er stond een container vol rolstoelen voor ons klaar. De lucht klaarde op en we liepen richting de koffie met appeltaart. Onderweg zagen we al mooie paviljoens en prachtige planten en bomen. Na de koffie vertrokken de meesten om met de kabelbaan een spectaculaire blik op het terrein te werpen. Beneden kwamen we ogen tekort, zoveel mooie en bijzondere stands en tuinen. Om 13:00 u. stond een heerlijke lunch op ons te wachten. Dat ging er prima in en daarna een keuze maken wat we nu wilden bekijken. Vanwege een pittige regenbui wilden veel mensen iets onder een dak zien, zoals de Green House, een grote kas met allerlei innovatieve methodes om planten en groente te telen. Om 16:00 u. vertrokken we, en de buschauffeur leverde de mensen weer af in Wervershoof, Onderdijk en Medemblik. Ondanks de regen was het een zeer geslaagde dag. We hebben genoten! Margreet, Ellie en Tilly bedankt voor jullie inzet!

SWOZ/KBO naar Floriade
Samen met de Zonnebloem op woensdag 17 augustus 2022 per touringcar. Info klik voor PDF. Opstappen: Medemblik: busstation, vertrek 08:10 uur.
Onderdijk: Gerardus Majellakerk, vertrekken 08:35 uur.
Wervershoof: Werenfriduskerk, vertrek 08:50 uur.
Zwaagdijk-Oost: Jozefkerk, vertrek 09:10 uur.

Om 16:00 uur vanaf de Floriade weer terug. Opgeven bij: Tilly Stammes tel. 06 30 18 06 51 , Ellie van der Tiel tel. 0228 58 22 71, Margreet Vroegop tel. 06 40 79 32 40, Marja Ridder tel. 0228-85 51 47.

Zomeractiviteiten Augustus 2022
Donderdag 11 augustus 2022 in de Schoof, Wervershoof om 14:00 u. een muzikale middag met Enrico en Brigit. U wordt welkom geheten met koffie/thee en wat lekkers. Van het meezingen heeft u vast een droge keel, dus zal er een ‘gelaggie’ goed ingaan. De vrijwilligers van de Schoof komen langs met lekkere hapjes. Kosten € 7,00.
Donderdag 18 augustus 2022 in “Over de Leek”, Zwaagdijk om 14:00 uur een optreden van Skroivendevort, met als afsluiting een maaltijd. Kosten €25,00.
Donderdag 25 augustus 2022 Schuitentocht, vertrek om 13:00 u. Dirk Bijvoetweg, boteninlaat. Met opsteek en korte rondleiding in het Oorlogsmuseum Medemblik. Kosten €7,00. Er is nog plek! Opgeven bij Els Koomen, tel. 0228-583149 Opgave voor Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk: (betaling bij binnenkomst) Peter Steltenpool, Kaagweg 130, Wervershoof (0228-583125). Atie Dudink, de Gracht 10, Zwaagdijk-Oost (0228-752405) Els Koomen, Past. Van Santestraat 59, Onderdijk (0228-583149) Andijk:Luc Hoogland, Kleingouw 203 (0228-592374) en Klaas Groot, Hoekweg 29 (0228-592719).

Fietsen vanuit Wervershoof en Zwaagdijk klik hier:Fietsen !

Zomeractiviteiten Augustus 2022
5 augustus 2022 om 14:00 u. muzikale quiz in Cultura Andijk met 50-60er jaren muziek, onder begeleiding van een accordeongezelschap. Koffie/thee met koek en frisje/borrel. Kosten € 7,50.

Zomeractiviteiten 2022
23 juni 2022: Prijsklaverjassen dorpshuis “de Onderdijk”. Koffie/thee met koek en een borreltje met een hapje, 13.30 uur. Kosten: €7,00. Nu opgeven!
30 juni 2022: Swingo (muzikale bingo) in dorpshuis Zwaagdijk met voor iedereen een prijsje. (Her)ken de liedjes van vroeger en nu. Koffie/thee met koek en een borreltje met een hapje. Aanvang 14.00 uur. Kosten €7,00.
6 juli 2022: Bingo in Sarto, Andijk. Koffie/thee met koek en een frisje/borreltje, 14.00 uur, Kosten €7,50. Aanmelden voor 25 juni!
14 juli 2022: Swingo (muzikale bingo) in de Schoof, Wervershoof. Koffie/thee met koek en borreltje met een hapje. (Her)ken de liedjes van vroeger en nu, aanvang 14.00 uur, kosten €7,00.
21 juli 2022: Lunch Ludique (Brood en Spelen), Dorpshuis “De Onderdijk” bij de voetbalvelden, 13.00 uur, kosten €12,00.
28 juli 2022: Schuitentocht Zwaagdijk, vertrek Tolweg, boteninlaat om 14.00 uur. Opsteek bij “De Paus” met koffie en gebak. Kosten €7,00.
Opgeven bij:(betaling bij binnenkomst)
Peter Steltenpool, Kaagweg 130, Wervershoof (0228-583125)
Atie Dudink, de Gracht 10, Zwaagdijk-Oost (0228-752405)
Els Koomen, Past. Van Santestraat 59, Onderdijk (0228-583149)
Andijk: Luc Hoogland, Kleingouw 203 (0228-592374)
Klaas Groot, Hoekweg 29 (0228-592719)
Vervoer: Bent u mobiel wat beperkt, maar wilt u toch deelnemen aan de zomeractiviteiten en heeft u geen andere mogelijkheden? Neem dan contact op met één van bovenstaande personen.
Rond 20.00 uur terug bij bij de Westrand. Schippers Cor en Ton, bedankt voor de mooie tocht. klik het plaatje voor groot!

SWOZ weer thuis uit Sauerland
Op maandag 6 juni 2022 stapten 33 mensen vol verwachting in de OAD bus. Helaas moest een stel afzeggen i.v.m. corona. Na een kort ritje een koffiestop bij een mooie vogel op het dak, daarna door naar Münster voor de lunch. Om 15.00 uur kwamen we aan in hotel Am Wall in Soest, met een heerlijk terras.De volgende dagen genoten we van tochten naar Paderborn, Willingen en Winterberg. Door een vlaamse gids kregen we een rondleiding door het 18e eeuwse geboorteslot van koningin Emma in Bad Arolsen. En een regenachtige boottocht over de Diemelsee. Maar op een dichte boot heb je daar geen last van. Het mooie stadje Soest werd ook nog verkend. Uiteraard werd de inwendige mens ook niet vergeten: de Duitse taarten smaakten verrukkelijk. Vrijdagmiddag stapten we weer in de bus terug naar Wervershoof, na een buffetje bij vander Valk in Veenendaal. Om 20.30 uur arriveerden we bij de kathedraal van Wervershoof, waar het vervoer naar huis al klaarstond. We hebben een fantastische week gehad. De reiscommissie, Peter en Diana, hartelijk dank voor alles en we zien nu al uit naar de vakantie in 2023.

Met SWOZ naar Sauerland
SWOZ heeft een Oad busreis gepland. Maandag 6 juni 2022 vertrekt de bus vanaf de kerk van Wervershoof naar hotel Am Wall in Soest, Sauerland in Duitsland. We lunchen in Münster en rijden daarna naar het hotel. De Nederlands sprekende eigenaresse heet ons van harte welkom.
Het arrangement is inclusief ontbijt, lunch(pakket) en diner.
 
Vanaf 18.00 uur zijn ook koffie, thee, fris en een wijntje of biertje inbegrepen. De volgende dagen maken we uitstapjes in de omgeving en varen met een boot op het meer. In de avond is er voor vertier gezorgd in het hotel. Vrijdag 10 juni nemen we afscheid na de lunch en rijden terug naar Wervershoof, maar niet voordat we een afscheidsdiner krijgen in Nederland. Prijs € 445,- p.p. bij voldoende deelname. Er is een toeslag voor een 1-persoonskamer. Interesse? Neem contact op met: Diana Verdonschot tel. 0228-582417 of Peter Steltenpool 0228-583125. Ook niet Senioren WOZ-leden zijn van harte welkom.

Met SWOZ naar zandsculpturen in Garderen
Dinsdag 24 mei 2022 maken we een uitstapje naar Garderen, klik op het plaatje voor alle informatie van de website.
Aanmelden bij:
Nellie 0621653698 of Carien op 0229261429.
  KLIK !

Opleiding Vrijwillige Ouderenadviseur - Link KBO

Rijbewijskeuring  
klik VERSLAG

Museumplusbus
Maandag 2 mei 2022 locatie: de kerk van Wervershoof vanaf 8.30 uur en vertrek om 9.00 uur naar het Joods historisch museum in Amsterdam. Interesse? Bel naar Diana Verdonschot, tel: 0228-582417 (dverdonschot@quicknet.nl) of Marja Ridder, tel: 0228-855147 (na.ridder@quicknet.nl).

Bestuurslid gezocht
Interesse voor deze functie of weet u iemand, neem contact op met Nicolette Swart (0228-584593).

Jaaroverzicht 2022 SWOZ

Meegestuurd
met de Nestor op
1 december 2021
PDF
klik de kaft
voor de PDF
met de nieuwste
aanvullingen!

Lid worden van SWOZ (KBO)
Voor € 20,00 per kalenderjaar kunt u lid worden van de bond Senioren W.O.Z. (KBO). U ontvangt dan 10 keer per jaar het blad "Nestor" met nuttige informatie en artikelen.


Ook kunnen leden gebruik maken van de vrijwillige belastingadviseurs. Kom eens langs op de soosmiddagen in uw kern of neem kontakt op met de secretaris, zie contact hierboven in het menu.

QR code
Vanaf zaterdag 13 november 2021 zijn de coronaregels weer aangescherpt. Het is verstandig om de coronapas (QR-code) en een mondkapje altijd bij u te hebben. Ook in de dorpshuizen geldt de verplichting voor het dragen van een mondkapje in bepaalde gedeeltes. In De Schoof is het dragen van een mondkapje verplicht in de gangen/toiletten, bij het prikpunt, de bibliotheek en de rijbewijskeuring. Voor de soos blijft de QR-code verplicht.

Voltooid: SWOZ zomeractiviteiten
Het programma Zomeractiviteiten, georganiseerd door de Senioren WOZ (SWOZ) en gesubsidieerd door de gemeente Medemblik, omvatte negen activiteiten, verdeeld over de maanden juli, augustus en september.
Het startte met een grandioze lunch in het dorpshuis van Onderdijk.
Hierna volgden nog, verdeeld over Zwaagdijk-Oost, Onderdijk en Wervershoof, bingo- en klaverjas middagen, een lunch met film in de Schoof en een lunch met bezichtiging bij de Hof van Bohemien in Zwaagdijk-Oost.
Heel veel senioren hebben van het aanbod gebruik gemaakt.
Hopelijk kunnen we volgend jaar de gebruikelijke activiteiten, zoals de boottocht aanbieden.
Iedereen hartelijk bedankt voor de grote inzet!
SWOZ in de Binding! klik: BINDING

RABO Club Support
De Rabo Club Support gaat weer van start.
Van 4 t/m 25 oktober kunt u stemmen op een club of vereniging om hen te sponsoren.
In 2020 hebben we het mooie bedrag van € 893,82 mogen ontvangen, allemaal door het stemmen van onze leden.

Handleiding aanvraag DigiD
Klik op het PDF logo voor de uitleg en handleiding.


Opstarten activiteiten en jaarvergadering
Door de versoepelingen kunnen we weer terecht in de dorpshuizen en starten de soosmiddagen van Zwaagdijk, Onderdijk en Wervershoof. Dinsdag 22 juni 2021 start het klaverjassen in Onderdijk, woensdag 23 juni om 13.45 uur kunt u terecht voor koersbal in Zwaagdijk-Oost. De spelregels staan op Zwaagdijk-Oost. 24 juni 2021 is de soosmiddag in Wervershoof. Iedereen alvast veel plezier gewenst. Nog meer goed nieuws: De jaarvergadering over 2020, uitgesteld in maart, is op donderdag 2 september 2021 in de Schoof, Wervershoof. Nadere berichten volgen, maar we hebben alvast de muziek besteld!
We hopen op een grote opkomst.

Rabo Club Support
7 november 2020.
De Rabo Club Support Actie is een groot succes geworden.
Dankzij onze leden die massaal op ons gestemd hebben, ontvingen wij het mooie bedrag van € 893,82.
Onder het motto: “Oud van lijf, maar jong van geest!” werd de cheque uitgereikt bij de JOP (Jongeren Ontmoetings Plaats) in het Kagerpark achter de tennisbanen.
Voorzitter Diana Verdonschot nam het, uiteraard met mondkapje, graag in ontvangst.