Over De Leek

ZWAAGDIJK-OOST

Fietstochten:

Excursie Eendenkooi Zwaagdijk- Oost
Wat was het een belevenis! Donderdagmiddag 29 juni 2023 stonden ruim 30 mensen klaar voor een rondleiding met uitleg over de Eendenkooi van Zwaagdijk- Oost. Bert Kanis, zoon van de laatste kooiker, vertelde veel wetenswaardigheden over de kooi, daterend van begin 1600! Hij werd aangevuld door Johan, de huidige beheerder. Hij verzorgt en onderhoudt de kooi voor de huidige eigenaar: Staatsbosbeheer. Waren voorheen de wilde eenden voor de consumptie, tegenwoordig worden ze geringd en gaan ze niet meer ‘de pijp uit’. Bert en Johan, bedankt voor deze prachtige middag. Het was fantastisch! Na het bezoek ging men richting het dorpshuis van Zwaagdijk- Oost. Els had de koffie al klaar en iedereen genoot later van een warm/koud buffet, verzorgd door restaurant Hof van Bohemien. Organisatie en niet te vergeten Els, bedankt voor de gezellige middag. Klik op de foto voor volledig scherm

Zwaagdijk- Oost Paasstukje met Trees
31 maart 2023 in over de Leek ijverig in de weer met Trees voor een paasstukje. Een gezellige middag, zie de foto's

Eerste fietstocht 2023 Zwaagdijk- Oost
Na een winter met weinig zon, sneeuw en ijs gaat Nellie weer starten met de fietstochten. Na overleg met een aantal van de vaste fietsers, die op donderdag de oppas hebben, gaan we nu op vrijdag. Ik hoop dat er dan wat meer jongeren meegaan. De 1ste 2023 fietstocht is op VRIJDAG 7 april 2023. Start vanaf de Jozefkerk om 13:00 u. en en gaan via het Egboetswater naar Oostwoud.


We steken op bij de Kwikkel en gaan via de dijk weer naar Zwaagdijk- Oost. Lid of geen lid, iedereen die mee wil fietsen kan zich aansluiten. Groeten Nellie.

Over de Leek Zwaagdijk-Oost
Filmmiddag vrijdag 3 februari 2023: KBO Zwaagdijk-Oost organiseerde een filmmiddag in dorpshuis Over de Leek. Ruim 20 mensen keken naar de film “Wei”, een aangrijpende documentaire over de dementie van de vader van Ruud Lenssen, de maker van de documentaire en wat de gevolgen zijn voor de partner en de kinderen. Hij volgde (met toestemming) twee jaar lang zijn ouders. Uiteindelijk is de laatste stap opname in een tehuis, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is zeker de bedoeling dat deze film nog een keer vertoond wordt in Wervershoof en/of Onderdijk. Na de pauze vertoonde Jan Oudeman een dia-voorstelling van de Historische Vereniging Zwaagdijk-Oost. Heel veel oude bekenden werden herkend. Carien, Nellie en Jan, bedankt voor deze prachtige middag.

Film middag Zwaagdijk-Oost


Vrijdag 3 februari 2023. Zaal open 13:30 u. Start film "Wei" 14:00 u. Aansluitend discussie en praatje. Nellie en Carien verzorgen de inwendige mens. Daarna door Jan Oudeman start presentatie film van de Historische Vereniging. Ook niet leden zijn welkom, bijdrage € 5,-. Opgeven bij Atie Dudink voor 2 februari s.v.p. tel. 0228-75 24 05.

Zwaagdijk-Oost Kerstmiddag
Foto's met dank aan Jan Oudeman Kerst 2022 MFA

Zwaagdijk-Oost KBO 50 jaar
Donderdag 20 oktober 2022. Viering 50 jaar KBO-Zwaagdijk-Oost. Hulde aan Lia Dekker en Coby Peerdeman. Optreden van Enrico en Brigit. Opgeven voor 13 oktober bij Atie Dudink: 0228-752405. Geen vervoer? U kunt voor 13 oktober bellen met Jan Oudeman: 0228-58246

Sinterklaas -Koersbal Zwaagdijk-Oost
Nellie en Carien pakken uit: allemaal een pakje! De deelnemers nemen zelf een verpakt cadeau mee (€ 5,-). Carien leidt het spel kordaat en om half 5 gaan de deelnemers voldaan naar huis! Foto's .

Zwaagdijk-Oost KBO 50 jaar
Op donderdag 20 oktober 2022 heeft de KBO afdeling Zwaagdijk-Oost in het Dorpshuis het 50 jarig bestaan gevierd. Carien Peetoom had uitnodigingen gemaakt en die zijn met de Nestor verstuurd naar alle leden in Zwaagdijk en naar oudbestuursleden o.a. in Wervershoof. Atie had zich weer beschikbaar gesteld om de aanmeldingen te registreren. Er hadden zich 55 personen aangemeld, een enkeling was door ziekte niet aanwezig. Het dorpshuis was smorgens al versierd door Jan, Carien, Nellie en Nicolette. Carien deed het welkomswoord op een heel leuke manier waarbij veel mensen voorgesteld werden zodat een ieder meteen wist wie wie was. Onder het genot van koffie/thee met een gebakje met het KBO-logo en de mooie muziek van Enrico en Brigit (die in een liedje een speciale tekst geschreven had over Zwaagdijk) Voor de borrel bedankte Nicolette Lia en Coby voor de 10 jaar waarin zij alle activiteiten georganiseerd hebben waaronder ook lief en leed. Zij kregen een boeket en een waardebon. Ook Atie kreeg een mooi boeket want ondanks dat zij al een aantal jaren geen deel meer uitmaakt van het bestuur doet zij nog heel veel werk voor de KBO o.a. het bijhouden van de ledenlijst, alle opgaven voor de zomersoos en, als je iets wil weten "vraag het Atie", zij weet het wel. Onder het genot van een consumptie en lekkere hapjes bleef het tot 17.00 u. heel gezellig. Groeten Nicolette. Foto's

Skroivendevort in "Over De Leek"
Marja Ridder-Ruiter schrijft: graag had ik dit verslag van de zomeractiviteit op donderdag 18 augustus 2022 in het dorpshuis van Zwaagdijk-Oost in het westfries geschreven, maar dat kan ik niet. Gelukkig versta ik het prima en heb me, samen met ruim 30 anderen kostelijk vermaakt met de prachtige stukjes en liedjes in het westfries van Skroivendevort, schrijversgroep Hoogkarspel. Na deze gezellige middag, waarbij de koffie en een gelaggie op kosten van de organisatie waren, kwam Deinum’s cateringservice met een heerlijk buffet.


Iedereen liet het zich goed smaken en velen schepten nog een keer hun bordje vol. Atie, Jan en Nicolette en niet te vergeten Els, jullie hadden het prima voor mekaar, het was fantastisch!

Zomeractiviteit Zwaagdijk-Oost Schuitentocht
Op donderdag 28 juli 2022 vertrokken 31 enthousiastelingen met twee schuiten voor een tocht door het natuurgebied “De Weelen”. klik fotoalbum Na een extra rondje achter ‘St. Nicolaas’ geland om 15:00 u. op het achterterras van de “de Paus” in Lutjebroek. Bij de koffie keus uit heerlijke gebakjes. Na een tweede koppie voeren de schuiten naar de Tolweg, waar we om 17:00 u. aankwamen. Schippers, hartelijk dank voor jullie inzet!

Gratis Sportclass in sporthal Zwaagdijk-Oost
  Sportclass in Zwaagdijk, een ouderwetse bedoening op een matje, wekelijks hetzelfde rondje op dezelfde muziek? Echt niet!! Een superleuke groep onder leiding van Damian Wagenmaker. Geen enkele les is hetzelfde. Je mag zelf ook ideeën inbrengen. Er wordt rekening gehouden met iedereen, je kunt op je eigen niveau meedoen. De lessen zijn heel gevarieerd, soms in groepjes met circuitjes, dan weer individueel. Met mooi weer sporten we buiten achter de sporthal. Nieuwsgierig?
Wij bieden aan: Elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur GRATIS sporten in de maanden juni en juli. (Behalve 2de pinksterdag en kermismaandag.)
Bel: Ellen Neefjes tel. 06 81 86 96 10.

Zandsculpturen Garderen.
Hier de foto's

Informatie werkgroep SWOZ Zomersoos Zwaagdijk-Oost
Noteer alvast in de agenda:
Donderdag 30 juni 2022 Swingo = muzikale Bingo met prijsjes in Over de Leek Zwaagdijk-Oost.
Donderdag 28 juli 2022 Schuitentocht met gebak in café de Paus Lutjebroek.
Donderdag 18 augustus 2022 Skrevendevort en maaltijd in Over de Leek Zwaagdijk-Oost.

In de Medemblikker!
Klik het plaatje voor een vergroting!
Workshop bloemschikken met Maaike Ursem-Korver
  Dinsdag 5 april 2022. Workshop door Maaike Ursem-Korver om 14:00 u. in "Over de Leek". Voor slechts € 5,- altijd een creatief en origineel stuk mee naar huis, er zijn nog een paar plekken vrij!
Bel Nellie 0621653698 of Carien 0229 261429.
Tot dinsdag 5 april, groeten van Nellie, Carien en Ans.

Bloemschikken met Maaike
Op dinsdag 28 september 2021 was de laatste van de negen zomeractiviteiten. Deze keer in het dorpshuis “Over de Leek” in Zwaagdijk-Oost.
Maaike Ursem-Korver geeft een uitverkochte workshop.
Ze heeft voor 18 deelnemers gerbera’s, chrysanten, vuurpijlen, sedum, besjes en grassen neergelegd en een bak met oasis.
Na de koffie gaat ieder, met uitleg van Maaike, aan de slag.
Er ontstaan kleurige bloemstukken, prachtig om te zien, daar wordt je blij van!
Met nog een glaasje toe gaat ieder tevreden huiswaarts.

voorgaande activiteiten klik: ARCHIEF