klik: AGENDA kranten:   tv nu:
fietsen:

Eerste fietstocht 2023 Zwaagdijk- Oost
Na een winter met weinig zon, sneeuw en ijs gaat Nellie weer starten met de fietstochten. Na overleg met een aantal van de vaste fietsers, die op donderdag de oppas hebben, gaan we nu op vrijdag. Ik hoop dat er dan wat meer jongeren meegaan. De 1ste 2023 fietstocht is op VRIJDAG 7 april 2023. Start vanaf de Jozefkerk om 13:00 u. en en gaan via het Egboetswater naar Oostwoud.


We steken op bij de Kwikkel en gaan via de dijk weer naar Zwaagdijk- Oost. Lid of geen lid, iedereen die mee wil fietsen kan zich aansluiten. Groeten Nellie.

KBO SWOZ ledenwerving

Prijs klaverjassen/rummicub Wervershoof
Op donderdag 23 maart 2023 werd er weer enthousiast gekaart om de prijzen. Eerste werd Claasje Meijer met 5209 pnt, tweede was Tinus Bank met 5148 pnt. en de derde plaats was voor Dinie Ubbink met 5106 pnt. Er werd ook gezellig gegoocheld met de rummicub-stenen, vooral Petra Steltenpool is daar een meester in! Ze werd eerste met 89 strafpunten, op de hielen gezeten door Jeltje Ruiter met 98 strafpunten. De derde plaats was deze keer voor Dora Mol, met 145 strafpunten. Iedereen ging met een prijsje naar huis.

KBO Lezing levenstestament
Donderdag 13 april om 14.00 uur zal notaris Reinders in verenigingsgebouw St. Pieter, Ridderstraat 9 in Medemblik vertellen over het levenstestament en ingaan op vragen. Opgeven: 0227-547030 of gewoon binnen lopen. Bijdrage incl. een kopje koffie/thee. €2,50 voor KBOleden en €5,- voor niet-leden.

KBO SWOZ ALV Zwaagdijk-Oost
17 maart 2023 in Over de Leek. Het was een zonnige vrijdagmiddag en zestig leden kwamen goed gemutst naar het dorpshuis. We zaten gezellig in de barruimte. Carien, Nellie en Els hadden gezorgd voor koffie/thee met wat lekkers. Om 14.00 uur opende voorzitter Diana Verdonschot de vergadering. In haar welkomstwoord werd ons oud-bestuurslid Riet Kuin herdacht. Tevens stonden wij stil bij allen die ons vorig jaar ontvallen zijn. Hierna nam de secretaris Marja Ridder de microfoon over en las de notulen van de vorige jaarvergadering voor en het jaarverslag. Het financieel verslag van de drie kernen Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk-Oost, alsmede het algemeen financieel verslag van WOZ was al op tafel gelegd. Penningmeester Els Koomen kon melden dat er dit jaar, en waarschijnlijk ook volgend jaar, geen contributieverhoging nodig is. De kascontrolecommissie, bestaande uit Dora Mol en Ina Lakeman, vonden de stukken prima in orde. Dora, bedankt voor de afgelopen periode, maakt plaats voor Mart Swart-Kappelhof. Bestuursleden Frans Meerhoff en Els Koomen waren aftredend en herkiesbaar. Zij werden unaniem herkozen. Het bestuur is wel op zoek naar een nieuwe penningmeester, maar voorlopig gaat Els nog door. Waarvoor onze dank. Wilt u, of weet u iemand die deze taak van Els over wil nemen, dan horen we dat graag. Tijdens de rondvraag werd door Jeannette Stravers naar de MuseumPlusBus gevraagd, maar daar hebben we nog niets van vernomen. Jaap Luken opperde dat er genoeg geld in kas is om iets gratis te doen. De secretaris antwoordde dat er een etentje voor alle vrijwilligers in de planning zit. Hierna sloot de voorzitter de vergadering. Na nog een kopje koffie/thee gaf Frans Meerhoff uitleg over de website: SWOZ.NL via de beamer. Duidelijk werd dat de site voor meerdere items gebruikt kan worden: uiteraard het laatste nieuws van/over de vereniging, en ook als krant, tv gids, weerbericht en fotoalbum. Ook zijn er links naar de Binding en de Schakel. Opgemerkt werd dat de Onderdijkse Week-in-Week uit niet opgenomen is. Frans gaat hier achter aan. Intussen waren Vok, Sjaak en Peter bezig met het voorbereiden van hun optreden. Ook zij hadden de beamer nodig, want men kon kiezen uit een lange lijst met verzoeknummers en de tekst kwam dan op het scherm. Een koor van zestig mensen had veel plezier met al die smartlappen, maar ook Westfriese liedjes werden uitbundig meegezongen. Ondertussen werd iedereen goed voorzien van drankjes en lekkere hapjes. Om 17.00 uur moesten we toch echt afscheid nemen van de mannen van de muziek. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis en kon de portemonnee dicht houden, want alles was ten koste van de KBO SWOZ. Carien, Nellie en Els, bedankt voor de goede verzorging. Het was klasse! Foto's (doorgaan zonder lid worden!)

Competitie klaverjassen Wervershoof
Op donderdag 16 maart 2023 was er niemand die met kop en schouders boven de uitslag uitstak. Alle 28 kaarters speelden een zuinige partij: Carla Korver 5082 pnt., Gerard Hauwert 4955 pnt. en Annie de Brabander 4951 pnt. Eindstand 05-01 tm. 16-03 '23 Gerard Hauwert 29.547 pnt. Jan Aker 29.333 pnt. Carla Korver 29.096 pnt. Nico van Diepen 28.140 pnt. Aly Kors 27.928 pnt. Git van Rooijen 27.687 pnt. Klaas Schuitemaker 27.371 pnt. Elly van Diepen 27.283 pnt. Trudi van Zwol 27.185 pnt.

Voorgaande activiteiten klik: VERSLAG

Consumenten websites en uitzending gemist
Kassa
Radar
Opgelicht
NPOStart

Blijf gezond!

ZUS EN SAP.NL Zuss & sap. Zorg goed voor jezelf met de gezonde sapjes van Zuss & sap. Wij hebben met veel zorg en liefde vier unieke sappen samengesteld. Klik de foto voor onze website:
De foodsisters zijn tot ver over de grenzen bekend met hun recepten voor gezond eten. Klik het plaatje voor info!

Telefoon: wangiri-fraude


Computer ABC

KLIK !

Windows 10: zo lek als een mandje!
Stop de spionage door Microsoft met deze app!


Internet, liefst veilig!


KBO-NH Senioren websites
Nog meer KBO-NH Senioren websites van A tot Z:

Assendelft-Westzaan (350 leden)
Bennebroek-Vogelenzang-Zwaanshoek (450 leden)
Bovenkarspel (219 leden)
Edam-Volendam
Haarlem
Haarlemmermeer
Heemskerk (1250 leden)
Hoorn
Opmeer
Spierdijk
Velsen