Zomeractiviteit Andijk
Op donderdag 11 juli 2024 verzamelden zich 17 verwachtingsvolle bezoekers bij de ingang van Wings of Change, Schoolweg 4 in Andijk. We werden verwelkomd met koffie en appeltaart, waarna CorJan ons iets vertelde over de stichting: Wings of Change combineert zorg voor kwetsbare mensen met de opvang van roofvogels en uilen. Ze vangen de dieren op, behandelen en verzorgen ze, en plaatsen ze waar mogelijk terug in de natuur. Vogels die niet in Nederland thuishoren, kunnen en mogen niet vrijgelaten worden. Deze vogels worden liefdevol verzorgd en soms ingezet voor conservatie- en kweekprogramma’s. Daarna kregen we een rondleiding van Chris langs de ruime kooien met prachtige, uitheemse vogels. Tot slot namen we plaats op de tribune voor een indrukwekkende vliegshow. Het was prachtig om te zien hoe de vogels geruisloos hun 'prooi' vingen. Iedereen was zeer onder de indruk en na afloop werden de vrijwilligers hartelijk bedankt voor deze geweldige middag. Wat een bijzondere ervaring was het! Meer weten over Wings of Change?

Een Bijzonder Dagje Uit voor Ouderen
Op woensdag 14 augustus 2024 staat de Museum Plus Bus bij de kerk van Wervershoof klaar om gasten naar Museum H’Art (voormalige Hermitage) in Amsterdam te brengen. Dit unieke initiatief is bedoeld voor ouderen die niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Elke doordeweekse dag vervoert de bus een groep ouderen naar een museum, waar ze kunnen genieten van een rondleiding. De bus is uitgerust met een speciale rolstoellift die maximaal twee vaste rolstoelen kan plaatsen. De lift kan ook worden gebruikt door deelnemers die slecht ter been zijn. In de laadruimte is er plek voor maximaal 16 opvouwbare hulpmiddelen. Dankzij de deelnemers van de Vriendenloterij is dit alles kosteloos. Daarnaast wordt er 's middags een lunch verzorgd, bijdrage van €15,00. Heeft u zin in een gezellig dagje uit? Meld u dan aan bij Margreet Vroegop van de Zonnebloem via tel. 06-40793240 of margreetvroegop@gmail.com. Tot dan!

Fietstocht Wervershoof
Vrijdag 28 juni 2024 heeft een fietsgroep van 8 personen een heerlijke fietstocht gemaakt, verzorgd door Toos en Bep. Via diverse knooppunten zijn we naar Medemblik, Opperdoes en Twisk gefietst, en vervolgens hebben we gezellig bijgepraat in de theetuin van Het Vosje. Daarna zijn we via het Egboetswater weer naar huis gegaan. Over twee weken, op vrijdag 12 juli, staat er weer een gezellige rit op de planning. We starten zoals gebruikelijk om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof.

Zomeractiviteiten Onderdijk
Swingo: donderdag 20 juni 2024. De prijzen stonden klaar op de bar voor de winnaars van de muzikale bingo, de Swingo. Deze bingo met fragmenten van liedjes werd uitstekend verzorgd door de prachtig uitgedoste quizmaster Carine Kuin. De Cats liet ze extra lang draaien, niet omdat de spelers het niet wisten, maar vanwege de mooie muziek! Ook zin gekregen in dit spelletje? Donderdag 27 juni heeft u weer kans op Swingo in het dorpshuis van Zwaagdijk-Oost.

Zomeractiviteiten Wervershoof
Donderdag 13 juni 2024 was het droog! Na overleg met de schippers kon de schuitentocht doorgaan. Rond 15.00 uur stapten 22 liefhebbers aan boord bij schippers Jan Smak en Sjaak Bakker. Via een gezellige tocht over de Grote en de Kleine Vliet voeren we naar Medemblik. Aan boord werd goed voor de inwendige mens gezorgd met snoepjes en een pakje drinken. Rond 17.00 uur meerden we aan achter hotel ‘De Vooroever’, waar we genoten van een prima driegangenmenu. Daarna voeren we weer terug naar de Westrand. Schippers en organisatie, hartelijk bedankt voor deze prachtige dag.

Zomeractiviteiten Zwaagdijk- Oost
Voor de zomeractiviteiten zijn alle senioren welkom. Vooraf opgeven bij: Jan Oudeman, Zwaagdijk 110, Zwaagdijk-Oost, tel. 0228 - 58 24 68.
Donderdag 27 juni 2024 Swingo (Muzikale Bingo) met leuke prijsjes. Locatie: Dorpshuis over de Leek, start: 14.00 uur. Eigen bijdrage: € 8,00.
Donderdag 25 juli 2024 schuitentocht met opsteek in het Streekbos. Opstap: Streekbos. Vertrek: 14.00 uur. Eigen bijdrage: € 10,00.
Donderdag 15 augustus 2024 filmmiddag over polder Het Grootslag in het dorpshuis over de Leek. Aanvang: 14.00 uur, afsluiting met een maaltijd. Eigen bijdrage: € 18,00.

Zomeractiviteiten Wervershoof
Voor de zomeractiviteiten zijn alle senioren welkom. Vooraf opgeven bij: Peter Steltenpool, Kaagweg 130, Wervershoof, tel. 0228 - 58 31 25.
Donderdag 13 juni 2024 schuitentocht met een gezellige maaltijd bij “de Vooroever”. Opstap: Boteninlaat aan de Westrand, vertrek: 15.00 uur. Eigen bijdrage: € 27,50 (exclusief drankjes).
Donderdag 11 juli 2024. Wings of Change. Een bezoek aan de Roofvogelopvang in Andijk waar allerlei roofvogels liefdevol worden opgevangen en verzorgd. Locatie: Schoolweg 4, Andijk. Aanvang: 14.00 uur. Eigen bijdrage: € 15,00.
Donderdag 8 augustus 2024 bingomiddag in De Schoof. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Inloop: 13.30 uur. Aanvang: 14.00 uur. Eigen bijdrage: € 8,00.

Zomeractiviteiten Onderdijk
Voor de zomeractiviteiten zijn alle senioren welkom. Vooraf opgeven bij: Els Koomen, Pastoor v. Santestraat 59, Onderdijk, tel.0228 - 58 31 49.
Donderdag 20 juni 2024 swingo (Muzikale Bingo) Locatie: Dorpshuis Onderdijk, aanvang: 14.00 uur en eigen bijdrage: € 8,00.
Donderdag 18 juli 2024 prijsklaverjassen in het dorpshuis Onderdijk. Aanvang: 13.30 uur, eigen bijdrage: € 8,00.
Donderdag 22 augustus 2024 schuitentocht met een gezellige opsteek bij De Vooroever. Opstap: Boteninlaat, Dirk Bijvoetweg. Aanvang: 13.30 uur, eigen bijdrage: € 8,00.

Fietstocht vanuit Wervershoof 31 mei 2024
Deze keer was het een kleine groep fietsers die langs de dijk naar Enkhuizen fietste. De koffie met wat lekkers bij het station smaakte prima, waarna we terugkeerden naar huis. Op vrijdag 14 juni 2024 gaan we weer fietsen, hopelijk met meer deelnemers. De route blijft een verrassing. We vertrekken om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof. Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen!

Competitieklaverjassen Wervershoof
Op donderdag 30 mei 2024 vond de laatste competitiespeeldag van dit seizoen plaats bij KBO/SWOZ Wervershoof. Met de hulp van Klaas hadden we opnieuw vijf tafels waar fanatiek gekaart werd. De kaartmiddag verliep zonder opvallend hoge scores; de uitslagen lagen dicht bij elkaar. De resultaten van de 5e ronde/2e periode Competitieklaverjassen waren als volgt: 1. Gerard Hauwert met 5084 punten, 2. Klaas Meilink met 5026 punten, en 3. Annie de Brabander met 4999 punten. Op donderdag 5 september 2024 gaan we weer van start met de competitie. Tot dan!

Nellie fietst uit Zwaagdijk- Oost
Op 24 mei 2024 gingen we nog met 10 mensen richting Hoorn. Bij Berkhout volgden we het Klompemaeckerspad naar het Gorterpad. Daar pauzeerden we even en maakten een praatje, totdat Jan Oudeman meldde dat er rond 4 uur een plensbui zou komen. We besloten snel op de fiets te stappen en het rondje in te korten, waardoor we weer geen sorbet konden halen bij café Stam in Wognum. We fietsten flink door en waren rond 4 uur weer droog thuis, op één stel na dat nog naar Bovenkarspel moest. Het is nu zomerstop omdat de zomer soos is begonnen. In augustus pakken we de fiets weer en maken we opnieuw mooie en gezellige tochten. Ik wens iedereen een mooie zomer. Nellie.

Wervershoof
Op donderdag 23 mei 2024 genoten 39 liefhebbers in de grote zaal van de Schoof van een gezellige Bingo-middag. Dankzij gulle gevers waren er genoeg prijzen voor de zes rondes, waarvoor onze hartelijke dank! Iedereen ging uiteindelijk met één of meer prijzen naar huis. Bingoliefhebbers, noteer alvast in jullie agenda: donderdag 8 augustus 2024 is er weer Bingo in de Schoof, deze keer als onderdeel van de Zomeractiviteiten. Peter en Marja zijn wederom jullie gastheer en gastvrouw. Tot dan!

Fietstocht Wervershoof
Na eerdere afzeggingen vanwege het slechte weer gingen we vrijdag 17 mei 2024 om 13.30 uur eindelijk met 10 fietsliefhebbers van start. We reden via Zwaagdijk naar molen de Krijgsman in Blokker, waar we genoten van een lekker kopje koffie en een heerlijk gebakje, aangeboden door de SWOZ/KBO. Daarna fietsten we via het Wijzenddijkje, de Binnenwijzend en Hoogkarspel weer terug naar de molen van Wervershoof, waar we afscheid namen. Toos, bedankt voor het organiseren van deze route. De volgende fietstocht is op vrijdag 31 mei 2024. We starten om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof. Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen, je hoeft geen lid van de KBO te zijn. Tot ziens!

Nellie fietst uit Zwaagdijk- Oost
Vrijdag 10 mei 2024 gingen we met een grote groep fietsen naar Oranje Buiten. Fietsers uit Onderdijk, Wervershoof, Grootebroek en Zwaagdijk gingen mee. Het was de bedoeling dat we naar café Stam zouden gaan, maar er was kermis en harddraverij in Wognum. Dus gingen we een andere tocht fietsen. Prachtig weer zodat we mooi buiten aan het IJsselmeer konden zitten. Vrijdag 24 mei is de volgende fietstocht. We gaan dan wel naar Wognum en opsteken bij café Stam. We vertrekken vanaf de kerk van Zwaagdijk om 13.30 uur. Iedereen mag weer gezellig met ons mee fietsen. Het is de laatste fietstocht van het seizoen omdat de zomersoos weer begint. Dus tot 24 mei bij de kerk. Nellie.

prijs Prijs klaverjassen Wervershoof
Op donderdag 2 mei 2024 genoten we van de eerste stralende zomerdag. Hoewel we niet veel deelnemers verwachtten voor het Prijsklaverjassen, werd het toch een gezellige kaartmiddag met 16 spelers. De sfeer was uitstekend, maar er kon maar één persoon de beste zijn, en dit keer was dat Marga Korver met 5177 punten. Ze mocht als eerste iets van de prijzentafel kiezen, gevolgd door nieuwkomer Elly Hof met 5034 punten, en daarna Gerard Hauwert met 5016 punten. Uiteindelijk maakten alle 16 spelers hun keuze en gingen ze met iets leuks of lekkers naar huis.

Competitieklaverjassen Wervershoof
Donderdag 25 april 2024: Opnieuw genoten 20 senioren/60-plussers van een gezellig potje Klaverjassen. De sfeer in de zaal was heerlijk rustig, net als buiten. Er werd fel gestreden om de punten, maar goede kaarten waren schaars. Alleen Annie had het geluk drie keer goede kaarten te krijgen, terwijl de rest minder fortuinlijk was. Ondertussen genoten we van koffie of thee met een koekje, gevolgd door diverse drankjes met blokjes kaas en stukjes worst. De uitslag van de derde ronde/tweede periode van het Competitieklaverjassen is als volgt: 1. Annie de Brabander met 5097 punten, 2. Tinus Bank met 4698 punten, en 3. Truus Reijn met 4673 punten. Op donderdag 2 mei liggen de prijsjes weer klaar voor het Prijsklaverjassen/Prijsrummicub. Iedere speler gaat naar huis met een prijsje! Tot dan!

Wervershoof
Donderdag 18 april 2024 was het weer zover: 35 enthousiaste liefhebbers van het gezellige BINGO-spel zaten klaar. Met een kopje koffie en een koekje bij de hand en het Bingo-bord voor zich op tafel kon de pret beginnen! De prijzentafel was goed gevuld met lekkers, zowel zoet, hartig als niet eetbaar. Na zes ronden hadden de meeste deelnemers één of meerdere prijsjes gewonnen, op drie dames na die geen volle bingokaarten hadden. Geen zorgen, de prijzentafel werd bijgevuld en ook zij gingen niet met lege handen naar huis, want bij ons gaat niemand de deur uit zonder prijs!

Nellie fietst uit Zwaagdijk- Oost
Op 12 april 2024 hebben we met 12 mensen een mooie fietstocht gemaakt. We fietsten richting Enkhuizen en zouden pauzeren bij de Mastenbar, maar deze was gesloten vanwege de havenfeesten. We zijn toen naar het station gegaan, waar we ook een mooie stop hadden. De volgende fietstocht is gepland op vrijdag 10 mei. We vertrekken om 13.30 uur bij de kerk en fietsen via Hoorn naar Berkhout. Uiteindelijk komen we in Wognum aan en stoppen bij café Stam. Iedereen is welkom om mee te fietsen, ook als je geen lid bent. Tot ziens op 10 mei om 13.30 uur bij de kerk!

Klaverjassen Wervershoof
Op donderdag 11 april 2024 heerste er een rustige sfeer in de zaal. Met slechts vijf tafeltjes en één stille deelnemer, waren er slechts twee die er echt uitsprongen. De prestaties van de overige deelnemers lagen dicht bij elkaar. De top drie eindigde als volgt: 1. Lida Hoogland met 5299 punten, 2. Truus Reijn met 5294 punten en 3. Gerie Bleeker met 4970 punten.

prijs Prijs klaverjassen Wervershoof
Op donderdag 4 april 2024 lagen de prijzen weer klaar voor 20 deelnemers van het Prijsklaverjassen. De inkoopster kent inmiddels de diverse voorkeuren; de één gaat voor een stukje brie, de ander verkiest een puzzel, en weer een ander houdt van zoetigheid. Voor elk wat wils dus. Deze keer werd er niet gerummicubd. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers en later iets hartigs werden drie rondes gespeeld. Marga Korver mocht deze keer met 5482 punten als eerste naar de tafel om iets uit te zoeken. Gerard Hauwert eindigde als goede tweede met 5239 punten, en als derde pakte Diny Ubbink met 5172 punten de leverworst. Daarna zochten de overige 17 spelers op volgorde van punten iets naar hun smaak, want iedereen gaat met een prijsje naar huis!

Zonnebloem en Zwaagdijk-Oost op stap
Op woensdag 3 april 2024 maakten we een uitstapje met de 75-jarige Zonnebloem en verzamelden om 11.15 uur op het kerkplein in Zwaagdijk-Oost voor een bloementocht naar de kleine Keukenhof in Anna Paulowna. Na de lunch bezochten we de poldertuin van Anna Paulowna.

Nellie fietst uit Zwaagdijk- Oost
Wat was het 29 maart 2024 een mooie dag met een lekker zonnetje en de fietsers hadden er weer zin in. Via Oostwoud en Twisk fietsten we naar Medemblik. Daar kregen we koffie en gebak, deze keer aangeboden door de KBO. De volgende fietstocht is op 12 april 2024. We gaan dan via de Weelen naar Enkhuizen en steken op bij de Mastenbar. We verzamelen om 13.30 uur bij café de Ark. Ik nodig ook mensen uit die gezellig mee willen fietsen, u hoeft geen lid te zijn van de KBO. Tot 12 april om 13.30 uur bij café de Ark. Nellie.

Competitie klaverjassen Wervershoof
Op 28 maart 2024 zijn we met vijf tafeltjes gestart voor een gezellige middag klaverjassen. Maar voor een viertal kaarters verliep het potje niet zo gunstig, ze werden genadeloos verslagen. Gelukkig waren er ook drie winnaars die stonden te juichen! 1. Carla Korver met 5471 punten, 2. Dini Ubbink met 5391 punten, en 3. Marga Korver met 5200 punten. Ze hebben de eerste ronde/tweede periode van het Competitieklaverjassen 2024 gewonnen.

Nieuwe naam Nestor

KBO Noord/Zuid Holland Magazine i.p.v. Nestor. Iets met rechten of zo.

KBO SWOZ jaarvergadering
Op 22 maart 2024 was de Schoof te Wervershoof volledig gevuld voor de jaarvergadering van KBO Senioren WOZ. 71 leden genoten van koffie/thee met heerlijke Paaskoeken. Tijdens de vergadering namen Nicolette Swart en Els Koomen afscheid als bestuursleden, en hun langdurige inzet werd met een groot applaus, bloemen en persoonlijke cadeaus beloond. Vervolgens stelden twee nieuwe bestuursleden zich voor: Carla Buis-Dol uit Onderdijk en Carla Korver uit Wervershoof. Na het formele gedeelte hield de heer Rob van Eck een boeiende presentatie over de 7 Wereldwonderen uit de oudheid, waarvan er slechts één, de piramide van Cheops, nog bestaat. Tijdens de pauze werden drankjes en hapjes geserveerd, waarna Rob doorging met de presentatie van de 7 moderne Wereldwonderen, zoals de Chinese Muur en het beeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro. Het was een uiterst boeiende ervaring, zoals een deelnemer treffend opmerkte: "We zijn op vakantie geweest zonder onze stoel te verlaten". Het evenement werd afgesloten met een rondje drankjes, met toestemming van de nieuwe penningmeester, en een assortiment heerlijke hapjes. Helaas moesten de gasten het feest vroegtijdig beëindigen om de zaal klaar te maken voor een toneeluitvoering. Allen werden hartelijk bedankt voor hun inzet en er werd uitgekeken naar een volgende keer. (Doorgaan zonder lid te worden)

Wervershoof
Donderdag 21 maart 2024 markeerde het begin van de lente. Ondanks de frisse buitentemperaturen, heerste er binnen in de Schoof een warme sfeer terwijl meer dan 30 mensen deelnamen aan de speciale PaasBingo. De paaseitjes varieerden van chocolade tot echt gekleurde en gekookte, of zelfs rauwe in een doosje. Enkele deelnemers brachten ook items mee voor de prijzentafel, die al snel overvol raakte. Soms brachten mensen eerder gemaakte legpuzzels mee, wat altijd gewaardeerd werd. Deze keer ontbrak echter één randstukje van de 300 stukjes tellende Vlinderpuzzel, maar gelukkig werd dit later teruggevonden en zal het nog worden nabezorgd.

Voorgaande activiteiten klik: VERSLAG

Consumenten websites en uitzending gemist
Kassa
Radar
Opgelicht
NPOStart

KBO-NH Senioren websites
Nog meer KBO-NH Senioren websites van A tot Z:

Assendelft-Westzaan (350 leden)
Bennebroek-Vogelenzang-Zwaanshoek (450 leden)
Bovenkarspel (219 leden)
Edam-Volendam
Haarlem
Haarlemmermeer
Heemskerk (1250 leden)
Hoorn
Opmeer
Spierdijk
Velsen

Internet, liefst veilig!

Blijf gezond!

ZUS EN SAP.NL Zuss & sap ZUSS EN SAP Zorg goed voor jezelf met de gezonde sapjes van Zuss & sap. Wij hebben met veel zorg en liefde vier unieke sappen samengesteld.
De foodsisters FOODSISTERS zijn tot ver over de grenzen bekend met hun recepten voor gezond eten. Klik het plaatje voor info!

Telefoon: wangiri-fraude


Computer ABC

KLIK !