Fietstocht Wervershoof
Na eerdere afzeggingen vanwege het slechte weer gingen we vrijdag 17 mei 2024 om 13.30 uur eindelijk met 10 fietsliefhebbers van start. We reden via Zwaagdijk naar molen de Krijgsman in Blokker, waar we genoten van een lekker kopje koffie en een heerlijk gebakje, aangeboden door de SWOZ/KBO. Daarna fietsten we via het Wijzenddijkje, de Binnenwijzend en Hoogkarspel weer terug naar de molen van Wervershoof, waar we afscheid namen. Toos, bedankt voor het organiseren van deze route. De volgende fietstocht is op vrijdag 31 mei 2024. We starten om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof. Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen, je hoeft geen lid van de KBO te zijn. Tot ziens!

Nellie fietst uit Zwaagdijk- Oost
Vrijdag 10 mei 2024 gingen we met een grote groep fietsen naar Oranje Buiten. Fietsers uit Onderdijk, Wervershoof, Grootebroek en Zwaagdijk gingen mee. Het was de bedoeling dat we naar café Stam zouden gaan, maar er was kermis en harddraverij in Wognum. Dus gingen we een andere tocht fietsen. Prachtig weer zodat we mooi buiten aan het IJsselmeer konden zitten. Vrijdag 24 mei is de volgende fietstocht. We gaan dan wel naar Wognum en opsteken bij café Stam. We vertrekken vanaf de kerk van Zwaagdijk om 13.30 uur. Iedereen mag weer gezellig met ons mee fietsen. Het is de laatste fietstocht van het seizoen omdat de zomersoos weer begint. Dus tot 24 mei bij de kerk. Nellie.

prijs Prijs klaverjassen Wervershoof
Op donderdag 2 mei 2024 genoten we van de eerste stralende zomerdag. Hoewel we niet veel deelnemers verwachtten voor het Prijsklaverjassen, werd het toch een gezellige kaartmiddag met 16 spelers. De sfeer was uitstekend, maar er kon maar één persoon de beste zijn, en dit keer was dat Marga Korver met 5177 punten. Ze mocht als eerste iets van de prijzentafel kiezen, gevolgd door nieuwkomer Elly Hof met 5034 punten, en daarna Gerard Hauwert met 5016 punten. Uiteindelijk maakten alle 16 spelers hun keuze en gingen ze met iets leuks of lekkers naar huis.

Competitieklaverjassen Wervershoof
Donderdag 25 april 2024: Opnieuw genoten 20 senioren/60-plussers van een gezellig potje Klaverjassen. De sfeer in de zaal was heerlijk rustig, net als buiten. Er werd fel gestreden om de punten, maar goede kaarten waren schaars. Alleen Annie had het geluk drie keer goede kaarten te krijgen, terwijl de rest minder fortuinlijk was. Ondertussen genoten we van koffie of thee met een koekje, gevolgd door diverse drankjes met blokjes kaas en stukjes worst. De uitslag van de derde ronde/tweede periode van het Competitieklaverjassen is als volgt: 1. Annie de Brabander met 5097 punten, 2. Tinus Bank met 4698 punten, en 3. Truus Reijn met 4673 punten. Op donderdag 2 mei liggen de prijsjes weer klaar voor het Prijsklaverjassen/Prijsrummicub. Iedere speler gaat naar huis met een prijsje! Tot dan!

Wervershoof
Donderdag 18 april 2024 was het weer zover: 35 enthousiaste liefhebbers van het gezellige BINGO-spel zaten klaar. Met een kopje koffie en een koekje bij de hand en het Bingo-bord voor zich op tafel kon de pret beginnen! De prijzentafel was goed gevuld met lekkers, zowel zoet, hartig als niet eetbaar. Na zes ronden hadden de meeste deelnemers één of meerdere prijsjes gewonnen, op drie dames na die geen volle bingokaarten hadden. Geen zorgen, de prijzentafel werd bijgevuld en ook zij gingen niet met lege handen naar huis, want bij ons gaat niemand de deur uit zonder prijs!

Nellie fietst uit Zwaagdijk- Oost
Op 12 april 2024 hebben we met 12 mensen een mooie fietstocht gemaakt. We fietsten richting Enkhuizen en zouden pauzeren bij de Mastenbar, maar deze was gesloten vanwege de havenfeesten. We zijn toen naar het station gegaan, waar we ook een mooie stop hadden. De volgende fietstocht is gepland op vrijdag 10 mei. We vertrekken om 13.30 uur bij de kerk en fietsen via Hoorn naar Berkhout. Uiteindelijk komen we in Wognum aan en stoppen bij café Stam. Iedereen is welkom om mee te fietsen, ook als je geen lid bent. Tot ziens op 10 mei om 13.30 uur bij de kerk!

Klaverjassen Wervershoof
Op donderdag 11 april 2024 heerste er een rustige sfeer in de zaal. Met slechts vijf tafeltjes en één stille deelnemer, waren er slechts twee die er echt uitsprongen. De prestaties van de overige deelnemers lagen dicht bij elkaar. De top drie eindigde als volgt: 1. Lida Hoogland met 5299 punten, 2. Truus Reijn met 5294 punten en 3. Gerie Bleeker met 4970 punten.

prijs Prijs klaverjassen Wervershoof
Op donderdag 4 april 2024 lagen de prijzen weer klaar voor 20 deelnemers van het Prijsklaverjassen. De inkoopster kent inmiddels de diverse voorkeuren; de één gaat voor een stukje brie, de ander verkiest een puzzel, en weer een ander houdt van zoetigheid. Voor elk wat wils dus. Deze keer werd er niet gerummicubd. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers en later iets hartigs werden drie rondes gespeeld. Marga Korver mocht deze keer met 5482 punten als eerste naar de tafel om iets uit te zoeken. Gerard Hauwert eindigde als goede tweede met 5239 punten, en als derde pakte Diny Ubbink met 5172 punten de leverworst. Daarna zochten de overige 17 spelers op volgorde van punten iets naar hun smaak, want iedereen gaat met een prijsje naar huis!

Zonnebloem en Zwaagdijk-Oost op stap
Op woensdag 3 april 2024 maakten we een uitstapje met de 75-jarige Zonnebloem en verzamelden om 11.15 uur op het kerkplein in Zwaagdijk-Oost voor een bloementocht naar de kleine Keukenhof in Anna Paulowna. Na de lunch bezochten we de poldertuin van Anna Paulowna.

Nellie fietst uit Zwaagdijk- Oost
Wat was het 29 maart 2024 een mooie dag met een lekker zonnetje en de fietsers hadden er weer zin in. Via Oostwoud en Twisk fietsten we naar Medemblik. Daar kregen we koffie en gebak, deze keer aangeboden door de KBO. De volgende fietstocht is op 12 april 2024. We gaan dan via de Weelen naar Enkhuizen en steken op bij de Mastenbar. We verzamelen om 13.30 uur bij café de Ark. Ik nodig ook mensen uit die gezellig mee willen fietsen, u hoeft geen lid te zijn van de KBO. Tot 12 april om 13.30 uur bij café de Ark. Nellie.

Competitie klaverjassen Wervershoof
Op 28 maart 2024 zijn we met vijf tafeltjes gestart voor een gezellige middag klaverjassen. Maar voor een viertal kaarters verliep het potje niet zo gunstig, ze werden genadeloos verslagen. Gelukkig waren er ook drie winnaars die stonden te juichen! 1. Carla Korver met 5471 punten, 2. Dini Ubbink met 5391 punten, en 3. Marga Korver met 5200 punten. Ze hebben de eerste ronde/tweede periode van het Competitieklaverjassen 2024 gewonnen.

Nieuwe naam Nestor

KBO Noord/Zuid Holland Magazine i.p.v. Nestor. Iets met rechten of zo.

KBO SWOZ jaarvergadering
Op 22 maart 2024 was de Schoof te Wervershoof volledig gevuld voor de jaarvergadering van KBO Senioren WOZ. 71 leden genoten van koffie/thee met heerlijke Paaskoeken. Tijdens de vergadering namen Nicolette Swart en Els Koomen afscheid als bestuursleden, en hun langdurige inzet werd met een groot applaus, bloemen en persoonlijke cadeaus beloond. Vervolgens stelden twee nieuwe bestuursleden zich voor: Carla Buis-Dol uit Onderdijk en Carla Korver uit Wervershoof. Na het formele gedeelte hield de heer Rob van Eck een boeiende presentatie over de 7 Wereldwonderen uit de oudheid, waarvan er slechts één, de piramide van Cheops, nog bestaat. Tijdens de pauze werden drankjes en hapjes geserveerd, waarna Rob doorging met de presentatie van de 7 moderne Wereldwonderen, zoals de Chinese Muur en het beeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro. Het was een uiterst boeiende ervaring, zoals een deelnemer treffend opmerkte: "We zijn op vakantie geweest zonder onze stoel te verlaten". Het evenement werd afgesloten met een rondje drankjes, met toestemming van de nieuwe penningmeester, en een assortiment heerlijke hapjes. Helaas moesten de gasten het feest vroegtijdig beëindigen om de zaal klaar te maken voor een toneeluitvoering. Allen werden hartelijk bedankt voor hun inzet en er werd uitgekeken naar een volgende keer. (Doorgaan zonder lid te worden)

Wervershoof
Donderdag 21 maart 2024 markeerde het begin van de lente. Ondanks de frisse buitentemperaturen, heerste er binnen in de Schoof een warme sfeer terwijl meer dan 30 mensen deelnamen aan de speciale PaasBingo. De paaseitjes varieerden van chocolade tot echt gekleurde en gekookte, of zelfs rauwe in een doosje. Enkele deelnemers brachten ook items mee voor de prijzentafel, die al snel overvol raakte. Soms brachten mensen eerder gemaakte legpuzzels mee, wat altijd gewaardeerd werd. Deze keer ontbrak echter één randstukje van de 300 stukjes tellende Vlinderpuzzel, maar gelukkig werd dit later teruggevonden en zal het nog worden nabezorgd.

Voorgaande activiteiten klik: VERSLAG

Consumenten websites en uitzending gemist
Kassa
Radar
Opgelicht
NPOStart

KBO-NH Senioren websites
Nog meer KBO-NH Senioren websites van A tot Z:

Assendelft-Westzaan (350 leden)
Bennebroek-Vogelenzang-Zwaanshoek (450 leden)
Bovenkarspel (219 leden)
Edam-Volendam
Haarlem
Haarlemmermeer
Heemskerk (1250 leden)
Hoorn
Opmeer
Spierdijk
Velsen

Internet, liefst veilig!

Blijf gezond!

ZUS EN SAP.NL Zuss & sap ZUSS EN SAP Zorg goed voor jezelf met de gezonde sapjes van Zuss & sap. Wij hebben met veel zorg en liefde vier unieke sappen samengesteld.
De foodsisters FOODSISTERS zijn tot ver over de grenzen bekend met hun recepten voor gezond eten. Klik het plaatje voor info!

Telefoon: wangiri-fraude


Computer ABC

KLIK !