SWOZ.NL: Senioren Wervershoof Onderdijk Zwaagdijk-Oost.

2021Door Nellie, Riet & Monique.


Fietsen 2021
Nellie, Riet en Monique bedankt voor het organiseren van de fietstochten, het was altijd erg gezellig. Zodra de fietsgroepen in 2022 weer van start gaan, komt de aankondiging in de agenda hierboven te staan.

Fietsen vanuit Wervershoof


8 oktober 2021 is een zonnige dag en de fietsgroep vertrekt naar de Weelen.

Een heel smal paadje in de Weelen.

Verder door het Streekbos naar de opsteek.

Doortrappen naar Enkhuizen.

Bij het station op het terras.

Fietsen vanuit Zwaagdijk-Oost
7 oktober 2021 is een zonovergoten dag en prima om te fietsen.
We starten met 12 mensen vanaf de Liederik aan de Zwaagdijk om 13.30 u.

De route: via de Liederik naar het Egboetswater en via de Veereweg naar Twisk.

Door de waterberging naar Medemblik.

doortrappen naar Medemblik om buiten op te steken bij de Kwikkel.(Geen QR code nodig!)Genieten van koffie, thee of een pilsje.
Van de groep kreeg Nellie een koeltasje met koelelement zodat de chocolade müsli koekjes niet door de warmte smelten. Die neemt Nellie mee als ze gaat fietsen, met of zonder de fietsgroep.
"Want zo kan ik ook mijn drinken lekker koel houden. Dank jullie wel, ik vond het leuk om het weer te doen, en het zijn weer leuke ritten met jullie, het zal nu wel volgend jaar worden dat we weer deze tochten maken!"
Groeten Nellie.

Fietsen 24 september 2021 Wervershoof
24 september 2021. Na een totaal verregende fietstocht op 17 september 2021, met schuilen in een armzalig boetje, was het deze week beter. Met 10 deelnemers vertrokken we richting Hoorn. In Westwoud namen we het Landpad naar de Binnenwijzend. Af en toe wel spannend door de tegenliggers, maar zonder brokken haalden we de spoorwegovergang. In Blokker vonden we een poortje met daarachter een prachtig fietspad dat ons naar de Kersenboogerd voerde. Bij het station raakten we even de weg kwijt, maar al gauw waren we weer op het goede pad, en kwamen we via de Oosterpoort Hoorn binnen. In het Schippershuis met uitzicht op de Hoofdtoren zaten we mooi op het terras aan een koppie met appeltaart. De terugtocht voerde ons weer door soms bosrijke fietspaden en het kale Wijzenddijkje. Zeer tevreden namen we bij molen De Hoop afscheid van elkaar. Bij goed weer is de volgende fietstocht op 8 oktober. Iedereen die mee wil fietsen is van harte welkom, wel graag een telefoontje naar Riet (582893) of Monique (724819). Vergeet de coronapas niet.

Fietsen vanaf Zwaagdijk-Oost
Op 16 september 2021 fietsten we met 7 mensen via Schellinkhout naar Oranje Buiten in Hoorn.We konden nog mooi buiten in de zon zitten.
Via Blokker weer naar Zwaagdijk gefietst.
We gaan kijken of het op 7 oktober nog steeds mooi weer is om te fietsen.
We fietsen dan via het Egboetswater naar de waterberging bij Twisk en gaan zo naar Medemblik om op te steken bij de Kwikkel.
Het beleid van de regering is wel dat we binnen de QR code moeten hebben.
We vertrekken 7 oktober om 13.30 vanaf de Liederik. Groeten Nellie.

Fietsen vanaf Wervershoof 10 september 2021
10 september 2021 trapten 12 man (11 dames en 1 heer) via allerlei smalle en/of doodlopende paadjes naar Andijk.Natgeregend komen ze bij in de serre van theetuin “De Libel” in Andijk. Deze staat bekend om zijn vele theevariaties.

fietsen vanuit Wervershoof
De volgende tocht is op vrijdag 10 september 2021, start om 13.30 uur bij de kerk van Wervershoof.
Iedereen die mee wil fietsen is van harte welkom,
wel graag een telefoontje naar Riet: 582893 of Monique: 724819.

Fietsen vanuit Zwaagdijk-Oost
26 augustus 2021 vertrok de groep fietslustigen vanuit Zwaagdijk-Oost via Wijdenes naar Schellinkhout.De tocht ging via Westwoud naar Wijdenes en Schellinkhout.
Bij de midgetgolf zaten we met 12 mensen lekker buiten in het zonnetje te genieten van koffie, thee, pilsje of een wijntje. Door Schellinkhout naar Blokker en naar huis.
De volgende fietstocht is op: donderdag 16 september 2021. We gaan weer via Schellinkhout naar Hoorn en steken op bij Oranje Buiten, een gezellig terras aan het Markermeer. We hopen op mooi weer zodat we buiten kunnen zitten. Vertrekpunt bij de kerk om 13.30 uur. Iedereen wordt weer uitgenodigd om mee te fietsen, je hoeft geen lid te zijn van de KBO. Groeten Nellie!

Fietstocht vanuit Wervershoof en OnderdijkOp het terras van het Nieuwe Bonte Paard in Abbekerk was het goed toeven voor de fietsgroep uit Wervershoof en Onderdijk. Prima koffie en de appeltaart was niet te versmaden. De fietsen staan geparkeerd voor het kleine museum van Abbekerk.Aan de stille kant van de Broerdijk staat een schilderijframe met een typisch Hollands doorkijkje op een molen. Een voorbijganger maakte voor ons de foto van het hele stel.

Fietstocht Wervershoof/Onderdijk
Vrijdag 19 augustus 2021 stappen we weer op de fiets voor een gezellige rit. Waarheen? Dat merk je als je meegaat. Zoals gewoonlijk starten we om 13.30 uur bij de Werenfriduskerk. Tot ziens, Riet en Monique.

Gereden Fietstocht vanuit Zwaagdijk-Oost
5 augustus 2021 Met 13 fietslustigen vertrokken vanaf café De Ark via de dijk van Andijk richting Enkhuizen. Afra Laan gaf het tempo aan en mooi rustig fietsen naar Enkhuizen, waar we gezellig zaten bij de Mastenbar.Een donkere lucht dreigde maar we kwamen toch droog thuis. Donderdag 26 augustus gaan we via Wijdenes naar Schellinkhout waar we gaan opsteken. Iedereen die wil kan mee fietsen, u bent van harte welkom, Nellie Korver
22 juli 2021 Op donderdagmiddag fietste de groep door Midwoud en via Benningbroek naar Wognum.
Daarna over het Pannepad naar de Rijndijk en weer terug naar Wognum waar we even mooi aanzaten bij café Stam.7 juli 2021. Op 1 juli is de eerst fietstocht gereden.
11 deelnemers, prima weer en een mooie route!
Via Twisk naar de waterberging en door naar de Kwikkel in Medemblik.
Het terras zat vol vanwege het mooie weer en binnen konden we gezellig zitten.

1ste fietstocht 2021 Zwaagdijk-Oost
23 juni 2021. We mogen er weer samen op uit.
Nellie Korver stelt de 1ste fietstocht van 2021 voor:
Een rondje via Medemblik, opsteken bij de Kwikkel.

de Kwikkel

A.s. donderdag 1 juli bij de kerk om 13:30 uur.
"Het zal wel vreemd zijn zonder onze voorfietser.
Gerard was altijd degene die voorop fietste." aldus Nellie.

Fietsen
Vrijdag 4 juni 2021. Het Nationaal Ouderenfonds organiseerde de Nationale Balkon Beweegdag, samen met de medewerkers van Team Sportservice West-Friesland.
Een enthousiaste medewerker van Team Sportservice stond in de binnentuin van De Wilgenhof.
Het is jammer genoeg alleen voor de bewoners rond de binnentuin.
Nog meer sportief nieuws van de fietsgroep Senioren KBO.
21 mei 2021.Het was een slecht begin van de herstart van de fietsgroep.
Een dikke storm gooide ons plan in duigen.
De pannen rammelden van het dak.


Hierbij een leuke foto van de fietsgroep van vóór corona.
We zaten voor de opsteek in Wognum, in de prachtige tuin van oud-Wervershoofse Trude Ooijevaar-van de Swaluw. Heel jammer is dat daarna inmiddels drie zeer trouwe deelnemers zijn overleden.
Het zijn Jan van Velzen, Truus Hooiveld-Zwan en zeer kort terug ook Jannie Mol-Schuitemaker.